Puhelinliittymä

Puhelinliittymät 2021

Minkä operaattorin puhelinliittymä tarjoukset haluat nähdä?

elisa-liittymat

dna-liittymat

telia-liittymat

moi-liittymat

Vertaa puhelinliittymät vaihtoehtoisesti alla olevasta vertailutaulukosta.

Valitse tästä nykyistä edullisempi ja parempi puhelinliittymä

Miten saada halpa puhelinliittymä?

Puhelinliittymä on suurimmalla osalla suomalaisista jokapäiväisessä käytössä niin vapaa-ajalla kuin työpaikallakin. Liittymän käytöstä kertyy joka kuukausi kuluja, jonka takia puhelinliittymän hinta on syytä tarkistaa säännöllisin väliajoin, mikäli ei halua maksaa ylihintaa.

Oletko kuullut, että halvin liittymätarjous olisi hyvä tarkistaa vähintään kerran vuodessa? Koko perheen liittymien hinta on syytä tarkistaa vuosittain, silloin ei varmasti maksa turhaan ylihintaa. Vuositasolla säästöä voi kertyä yllättävän paljon, jos vertaa puhelinliittymät säännöllisesti ja vaihtaa perheen liittymät kertaheitolla edullisempaan.

Hyödyntämällä liittymätarjoukset, voit saada samat tai jopa paremmat ominaisuudet halvemmalla. Yläpuolella olevassa vertailutaulukossa on kaikki Moi Mobiilin, Telian, Elisa Saunalahden ja DNA:n tarjoukset. Säännöllinen puhelinliittymä vertailu voi palkita jopa yli satoja euroja pienemmällä puhelinlaskulla vuositasolla.

Mikä parasta, liittymävertailu on aina ilmaista ja uuden liittymän tilaaminen vie aikaa vain 5-10 minuuttia. Suurin osa tarjouksista on voimassa uusille asiakkaille, jonka ansiosta saat melko varmasti kilpailevalta operaattorilta nykyistä halvemman puhelinliittymän.

Osta puhelinliittymä halvemmalla netistä

Sivuiltamme löydät helposti ja nopeasti kaikkien Suomen suurimpien operaattorien ajankohtaiset puhelinliittymät ja parhaat liittymätarjoukset. Vertailutaulukostamme löydät kaikki Telian, Moi Mobiilin, Elisa Saunalahden ja DNA:n uudet puhelinliittymät.

Palvelussamme voit vertailla täysin ilmaiseksi operaattorien ominaisuuksia ja hintoja. Kaikki puhelinliittymät ovat listattu samaan taulukkoon, joka helpottaa huomattavasti liittymävertailua.

Valikoimassamme on joka päivä kymmeniä eri liittymävaihtoehtoja, joten jokaiselle löytyy varmasti ominaisuuksiltaan halvin puhelinliittymä.

Oli tarpeesi sitten halvin liittymä, liittymä lapselle, nettiliittymä, pieni puhepaketti, yritysliittymä tai kovaan käyttöön soveltuva 5G liittymä, kannattaa ehdottomasti tutustua palvelumme valikoimaan.

Aloita puhelinliittymien vertailu yläpuolella olevasta taulukosta, josta näet kaikkien operaattorien puhelinliittymät, tarjoushinnat, ominaisuudet ja muut kustannukset helposti ja nopeasti. Puhelinliittymä vertailu vie aikaa vain muutaman minuutin ja uuden liittymän tilaaminen noin 5-10 minuuttia.

Vaihtoehtoisesti voit valita operaattorin, jonka puhelinliittymä tarjoukset haluat nähdä: Moi liittymät, Elisa liittymät, DNA liittymät ja Telia liittymät.

Milloin liittymä on syytä kilpailuttaa?

Nykyään lähes jokaisella on älypuhelin ja puhelinliittymä, jotka ovat joka päivä kovassa käytössä. Käytössä olevan liittymän tulisi olla ominaisuuksiltaan käyttäjälle paras mahdollinen sekä tarjota kaikki ominaisuudet, joita käyttäjä tarvitsee.

Puhelinliittymän vaihtamiseen ei ole kuitenkaan yleisesti vain yhtä tiettyä syytä, vaan yleensä liittymä ei vastaa enää ollenkaan tai osittain käyttäjän vaatimuksia tai se on yksinkertaisesti liian vanha ja kallis.

Jos nykyinen puhelinliittymä maksaa yli tai lähes 30 euroa kuukaudessa, suosittelemme vaihtamaan sen edullisempaan. Uskomme, että löydät tilalle ominaisuuksiltaan saman tai paremman liittymän huomattavasti edullisempaan kuukausihintaan.

Vaikka lähes jokainen puhelinliittymä vertailu kehottaa kuluttajia vertaamaan liittymien hintoja säännöllisesti ja vaihtamaan halvempaan ainakin kerran vuodessa, jää monilla liittymävertailu tekemättä. Tästä syystä liittymä ei vastaa yleensä enää käyttäjän tarpeita ja on usein kallis.

Mikäli käyttäjä ei viitsi tarkistaa operaattorien tarjouksia ja kilpailuttaa liittymää säännöllisesti, saattaa käydä myös niin, että käyttäjä ei itsekkään osaa kertoa sitä, mistä nykyisen puhelinliittymän hinta tarkalleen koostuu.

Tänä päivänä lähes kaikki puhelinliittymät sisältävät nettiyhteyden, mutta mikäli et tarvitse lainkaan nettiä, kannattaa tarkistaa löytyykö valikoimasta paketti, jossa ei ole lainkaan nettiä hieman halvempaan kuukausihintaan.

Miten selvittää halvin puhelinliittymä omaan käyttöön?

Suurta liittymävalikoimaa selatessa saattaa aluksi tuntua siltä, että sopiva puhelinliittymä on lähes mahdotonta löytää. Ei ole mikään ihme vaikka aluksi tuntuisi siltä, että liittymävalikoima on liian suuri ja kaikilta operaattoreilla on valikoimassaan useampi hyvä liittymätarjous. Miten siis löytää sopiva ja edullinen liittymä helposti näin suuresta valikoimasta?

Liittymävertailu on huomattavasti helpompaa, kun aloittaa puhelinliittymien vertailun tutustumalla vanhaan puhelinlaskuun, jonka jälkeen tiedät millainen puhelinliittymä kannattaa hankkia seuraavaksi ja mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä.

Tarjoaako nykyinen puhelinliittymä kaikki tarvittavat ominaisuudet vai onko siinä jotain puutteita tai parantamisen varaa? Onko liittymässä esimerkiksi liian hidas nettiyhteys, tarvitset enemmän puheaikaa tai ehkä enemmän tekstiviestejä? Vai onko nykyisessä liittymässä liikaa ominaisuuksia, joita et enää tarvitse?

Tässä kohtaa on hyvä miettiä kaikessa rauhassa, millainen puhelinliittymä olisi käyttöösi sopiva. Tämän jälkeen liittymien vertaileminen on huomattavasti helpompaa ja silloin uusi liittymä pitäisi olla varmasti paras mahdollinen käyttöösi.

Vanhassa laskussa on eritelty kulutetut puheminuutit, tekstiviestit ja datan määrä. Jo ensivilkaisulla näet sen, mistä nykyisen puhelinliittymän hinta on suurimmaksi osaksi muodostunut.

Nykyään halvin puhelinliittymä netillä on melko helppoa löytää vertailutaulukostamme, mutta hinnan lisäksi kannattaa tutustua huolellisesti myös netin ominaisuuksiin.

Käy ainakin nämä viisi asiaa läpi ennen puhelinliittymä vertailua, silloin tiedät, millaisen paketin tarvitset.

 • Mistä nykyisen liittymäsi hinta koostuu?
 • Kuinka paljon olet käyttänyt puheaikaa, tekstiviestejä ja dataa kuukaudessa?
 • Täytyykö uudessa liittymässä olla datan käyttö edullista myös ulkomailla?
 • Tarvitsetko puhelimessa nettiä?
 • Rajaton puhelinliittymä, veloitus puheminuuteista, tekstiviesteistä ja datasta käytön mukaan?

Kun olet käynyt läpi yläpuolella olevat viisi asiaa ja tutustunut ajan kanssa vanhaan puhelinlaskuusi, on uusi puhelinliittymä paljon vaivattomampaa valita, kun tietää tarkalleen oman tarpeesi. Mikäli et jostain syystä löytänyt itsellesi sopivaa liittymää, suosittelemme tutustumaan Puhelinliittymä.com palvelun valikoimaan.

Miten liittymä tilataan?

Uusi puhelinliittymä on nykyaikana todella helppo tilata. Uuden liittymän etsimisessä ei yleensä kulu aikaa kuin muutama minuutti ja tilaamisessa menee aikaa noin 10 minuuttia sen jälkeen, kun sopiva liittymätarjous on löytynyt.

Mikäli et kuitenkaan ikinä ole tilannut liittymää netistä tai se tuntuu jostain syystä vaikealta, katso alta ohjeet, joita seuraamalla onnistut varmasti.

Vertaa puhelinliittymät ensin vertailutaulukostamme. Voit käyttää liittymävertailuun aikaa juuri niin kauan kuin itse haluat, sillä puhelinliittymä vertailu on palvelussamme täysin maksutonta.

Liittymätaulukko on hyvä apu uutta, parempaa tai halvempaa liittymää etsiessä, sillä siinä on listattu selkeästi liittymän nopeus, hinta ja ominaisuudet. Oli tarpeesi sitten huippunopealla netillä varustettu 5G liittymä tai puhelinliittymä ilman nettiä, löydät varmasti sopivan muutamassa minuutissa.

Heti kun uusi puhelinliittymä on löytynyt, voit siirtyä operaattorin verkkosivuille tutustumaan tarkemmin pakettiin klikkaamalla kohdasta ”tilaa”. Operaattorin verkkosivuilla tulee vain seurata selkeitä ohjeita ja täyttää tilauslomake sekä lopuksi allekirjoittaa uusi liittymäsopimus omilla verkkopankkitunnuksilla.

Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen saat vielä tilausvahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, jossa näkyy tilatut tuotteet ja muut tiedot selkeästi. Tarkista nämä tiedot vielä oikeiksi kaikessa rauhassa.

Uusi puhelinliittymä on nyt tilattu, eikö ollutkin helppoa ja nopeaa? Uusi sim-kortti toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä postitse ilmoittamaasi osoitteeseen. Vanha puhelinliittymä toimii uuden liittymän käyttöönottohetkeen saakka kuin ennenkin, jonka jälkeen operaattori irtisanoo vanhan liittymäsi.

Kannattaako valita halvin puhelinliittymä?

Yksi tärkeimmistä kriteereistä uutta tilatessa on se, että uusi puhelinliittymä on edullinen, mutta liittymävertailua tehdessä ei kannata etsiä ainoastaan halvinta vaihtoehtoa. Suosittelemme punnitsemaan eri vaihtoehtoja aina monipuolisesti, eli hinnan, ominaisuuksien ja nopeuden mukaan.

Halvin puhelinliittymä on yleensä perusliittymä, jonka hinta koostuu kulutuksen mukaan puheluista ja tekstiviesteistä. Perusliittymä on selkeästi halvin saatavilla oleva puhelinliittymä, mutta kovassa käytössä se voi olla jopa kallein vaihtoehto.

Huomattavasti suositumpi vaihtoehto on ollut jo vuosien ajan rajaton puhelinliittymä, joka sisältää nimensä mukaisesti rajattomasti puheluita, tekstiviestejä ja netin käyttöä. Rajaton liittymä on huoleton valinta, sitä voit käyttää niin paljon kuin haluat ja puhelinlasku on silti kuukausittain saman suuruinen.

Sopiva puhelinliittymä tehokäyttöön

Yleisesti puhelinliittymän suurkuluttaja käyttää liittymäänsä seuraavasti. Monet käyttävät samaa liittymää vapaa-ajalla ja töissä, joten puheminuutteja, tekstiviestejä ja netin käyttöä kertyy runsaasti kuukausittain.

 • Puheminuutteja ja perinteisiä tekstiviestejä kertyy runsaasti joka kuukausi.
 • Suurin osa netin selaamisesta tapahtuu puhelimella.
 • Lähettää lähes päivittäin suuria liitteitä sähköpostitse.
 • Videoita ja elokuvia katsotaan pääsääntöisesti puhelimesta.

Suurkuluttajalle parhaiten soveltuva puhelinliittymä on nykyaikainen 4G tai 5G liittymä, jonka nopeus on 100-1000 Mbit/s.

Paras puhelinliittymä tehokäyttäjälle on rajattomalla ominaisuudella varustettu paketti, joka sisältää nimensä mukaisesti rajattomasti puheminuutteja, tekstiviestejä ja netin käyttöä.

Silloin käyttäjä voi puhua puhelimessa, lähettää perinteisiä tekstiviestejä ja surffailla netissä töissä ja vapaa-ajalla niin paljon kuin ikinä tarve vaatii ilman suurta puhelinlaskua.

Paras vaihtoehto peruskäyttöön

Peruskäyttäjä käyttää puhelinta yleisesti vain vapaa-ajalla, huomattavasti vähemmän kuin suurkuluttaja. Netin käyttö on päivittäin melko vähäistä, netin selaaminen jää sään katsomiseen ja uutisten lukemiseen. Kuukausitasolla selaaminen jää todella vähäiseksi, välillä saattaa kulua jopa päiviä ilman netin käyttöä.

Puhetta kertyy kuukaudessa noin 200-300 minuuttia ja perinteisiä tekstiviestejä lähtee noin 100-150 kpl kuukaudessa.

Mikäli puhelimen käyttö todella jää joka kuukausi näin vähäiseksi, sopiva puhelinliittymä voisi olla nykyaikainen 4G liittymä, joka sisältää noin 200-300 tekstiviestiä ja noin 300 minuuttia puheaikaa. Toinen vaihtoehto on rajaton liittymä, jossa puheluista, viesteistä ja datan käytöstä maksetaan joka kuukausi kiinteä hinta.

Peruskäyttäjän kannattaa tutustua rauhassa vertailutaulukkomme tarjouksiin ja selvittää mikä operaattori tarjoaa sopivan paketin. Liittymävertailua tehdessä suosittelemme myös pohtimaan, kannattaako puheluista, tekstiviesteistä ja datasta todella maksaa käytön mukaan vai kiinteä kuukausimaksu.

Puhelinliittymä vähäiseen käyttöön

Etsitkö sopivaa liittymää vanhemmalle ihmiselle, joka ei käytä puhelimella laisinkaan nettiä, tekstiviestit ja puheminuutit jäävät kuukausitasolla hyvin vähäisiksi? Puhelinta käytetään lähinnä puheluihin vastaamiseen. Vai etsitkö sopivaa liittymää vanhaan työpuhelimeen, jolla ei voi selata nettiä, tekstiviestejä ja puheminuutteja kertyy kuukausittain melko vähän?

Puhelinliittymä parhailla mahdollisilla ominaisuuksilla ja kattavalla sekä nopealla 5G tai 4G netillä on näissä tilanteissa yleensä turhan kallis vaihtoehto. Järkevämpi hankinta on paketti, joka on suunniteltu vähäiseen käyttöön.

Yleisesti voisi sanoa, että puhelinliittymä jää melko vähäiselle käytölle, jos tekstiviestejä kuluu kuukaudessa alle 50 kpl ja puheminuutteja noin 50 tai maksimissaan 100 minuuttia.

Vähäiseen käyttöön tarkoitetuissa liittymissä hinta koostuu käytön mukaan puhutuista minuuteista ja lähetetyistä tekstiviesteistä, jolloin vähäiseen käyttöön tarkoitettu puhelinliittymä tulee pakostakin halvemmaksi kuin liittymä, joka sisältää rajattomasti puheluita, viestejä ja dataa kiinteään kuukausihintaan.

Vähäiseen käyttöön tarkoitetuissa perusliittymissä ei ole yleensä myöskään nettiä, joten et joudu maksamaan myöskään netistä, jota et edes tarvitse tai jota ei ole edes mahdollista käyttää vanhalla puhelimella. Puhelinliittymä ilman nettiä on mahdollista hankkia, mutta niihin on tarvittaessa myös mahdollista liittää netti.

Vähäiselle käyttäjälle riittää helposti perusliittymä, jonka hinta koostuu puheluista ja tekstiviesteistä kulutuksen mukaan. Sellainen on mahdollista saada tänä päivänä jopa alle 10 euron kuukausihintaan. Vertaa puhelinliittymät liittymätaulukostamme, johon on koottu tämän viikon parhaat liittymätarjoukset.

Ennakkoon maksettu puhelinliittymä, eli prepaid liittymä

Normaali jälkikäteen laskutettava puhelinliittymä on Suomessa huomattavasti suositumpi kuin prepaid liittymä.  Suomessa prepaid liittymien käyttö on harvinaista verrattuna muuhun Eurooppaan.

Yleisesti Euroopan maissa prepaid liittymien osuus liittymämarkkinoista on noin 40-90 prosenttia. Suomessa niiden osuus on kuitenkin vain noin 10 prosenttia, mutta niiden käytön odotetaan vielä yleistyvän. Prepaid eroaa tavallisesta siten, että käyttäjä maksaa sen käytöstä etukäteen.

Prepaid puhelinliittymä toimii siten, että käyttäjä ostaa paketin netistä tai R-kioskilta, jonka jälkeen liittymään ladataan saldoa esimerkiksi 10-50 eurolla. Tällä maksulla asiakas saa vapaasti käyttää liittymää, eli soittaa, lähettää perinteisiä tekstiviestejä ja käyttää nettiä niin kauan kuin saldoa riittää.

Tämän jälkeen käyttäjän pitää maksaa jälleen etukäteen liittymästä joko kaupassa tai verkossa.

Prepaid liittymän hyvät puolet ovat:

 • Voit maksaa puhelinlaskun etukäteen.
 • Voit olla täysin varma siitä, ettei puhelimen käytöstä kerry yllätyskuluja.
 • Mahdollisimman simppeli puhelinliittymä.
 • Mahdollisuus pitää tiukemmin huolta yksityisyydestä.
 • Numeroasi ei löydy mistään numeropalveluista.
 • Voit olla varma siitä, ettei ei-toivotut kauppiaat tai lehtimyyjät soittele sinulle.

Prepaid liittymän huonot puolet:

 • Kun prepaid puhelinliittymä vanhenee, et voi saada samaa numeroa enää käyttöösi.
 • Et voi käyttää kaikkia niitä lukuisia palveluja, joita voit käyttää perinteisellä laskutettavalla liittymällä.
 • Useimmat joukkoliikenteen mobiililippusovellukset eivät toimi prepaid-liittymällä.
 • Prepaid tulee pitää aktiivisena säännöllisillä latauksilla, operaattorista riippuen korkeintaan 6-12 kk välein.
 • Mikäli saldo loppuu kesken, et pysty soittamaan tai lähettämään tekstiviestiä.
 • Saldon ostaminen vaatii netin tai käynnin kaupassa.

10 syytä vaihtaa puhelinliittymä uuteen jo tänään

 • Et ole tyytyväinen nykyisen operaattorisi asiakaspalveluun.
 • Sama puhelinliittymä on ollut käytössä jo kaksi vuotta.
 • Liittymä on mielestäsi liian kallis.
 • Paketti sisältää ominaisuuksia, joita et tarvitse.
 • Netti pätkii ja on liian hidas.
 • Puhelinliittymä ei sisällä ominaisuuksia, joita tarvitset.
 • Löysit paremman edullisempaan hintaan.
 • Sait toiselta operaattorilta paremman liittymätarjouksen.
 • Ystävä suositteli vaihtamaan puhelinliittymän nykyaikaisempaan.
 • Et ole varma, mistä liittymäsi hinta koostuu.
 • Haluat nykyaikaisen 5G liittymän.
Liittymätarjoukset.fi
Logo