Mobiililaajakaista

Mobiililaajakaistan käyttökohteet ovat moninaiset: sitä voidaan hyödyntää niin puhelimessa, tietokoneessa, mokkulassa, reitittimissä ja älykelloissa.

Sen ansiosta nettiyhteys kulkee helposti mukanasi missä ikinä liikutkin, oli kyseessä sitten matka autolla, junalla tai tarvitset nettiyhteyttä mökillä.

Kannattaa vertailla eri operaattoreiden tarjoamia nettiliittymiä ja valita omaan käyttöön sopiva mobiililaajakaista sekä hyödyntää tarjoukset.

Operaattorit tarjoavat melko usein erilaisia liittymätarjouksia, joiden avulla voi saada edullisemman liittymän tai kaupan päälle muita etuja.

Suosituimmat mobiililaajakaistat

Laitenetti 0,5M etäohjattavaan laitteeseen
Laitenetti 0,5M etäohjattavaan laitteeseen
4€/kk
Yhteys mukaan kotimaassa 50M
Yhteys mukaan kotimaassa 50M
14,99€/kk
Yhteys mukaan keskittäjälle 100M
Yhteys mukaan keskittäjälle 100M
16,99€/kk
Moi rento 4G 150M
Moi rento 4G 150M
15€/kk
Moi rajaton 4G 300M
Moi rajaton 4G 300M
22€/kk
Telia Dot 4G Rajaton - Kokeile 14 päivää ilmaiseksi
Telia Dot 4G Rajaton - Kokeile 14 päivää ilmaiseksi
23€/kk
Moi reilu 5G 450M
Moi reilu 5G 450M
22-28€/kk
Yhteys mukaan rajaton 5G 300M
Yhteys mukaan rajaton 5G 300M
25,99€/kk
Moi reilu 5G 1000M
Moi reilu 5G 1000M
35-43€/kk

Mikä on mobiililaajakaista?

Mobiililaajakaista on pieni muovinen sim-kortti, jolla saat nettiyhteyden puhelimeen, tablettiin, tietokoneeseen, robottiruohonleikkuriin, lämmityslaitteeseen, älykelloon ja muihin laitteisiin. Mobiililaajakaista tarvitsee toimiakseen aina sim-korttipaikan, joka on valmiina puhelimissa, robottiruohonleikkureissa, lämmityslaitteissa, tableteissa ja monissa muissa laitteissa.

Kaikissa laitteissa sim-korttipaikkaa ei kuitenkaan aina ole, mutta ne voidaan yhdistää nettiin erilaisten reitittimien, nettitikkujen ja mokkuloiden avulla. Nettiliittymän sim-kortti asennetaan tässä tapauksessa nettiyhteyttä tarvitsevan laitteen sijaan erilliseen reitittimeen, mokkulaan tai nettitikkuun, jonka lisäksi laitteeseen tulee asentaa yhteysohjelmisto.

Mobiililaajakaista tunnetaan useammalla eri nimellä, kuten langaton laajakaista, langaton nettiyhteys tai liikkuva laajakaista. Kaikki tarkoittavat kuitenkin yhtä ja samaa asiaa, eli liikkuvaa tai mukaan otettavaa nettiyhteyttä. Mobiililaajakaista hyödyntää aina puhelinoperaattoreiden matkapuhelinverkkoa aivan samalla tavalla kuin perinteiset puhelinliittymät.

Mobiililaajakaista on saatavilla Suomen suosituimmilta operaattoreilta, jotka ovat Telia, DNA, Elisa ja Moi Mobiili. Jokaisen valikoimassa on puhelinliittymien lisäksi mobiililaajakaista tai sitten osa puhelinliittymistä soveltuu myös mobiililaajakaistaksi. Voit helposti vertailla liittymät yläpuolella olevasta vertailutaulukosta, jonka avulla halvin liittymätarjous löytyy muutamassa minuutissa.

Rajaton nettiliittymä vai datakatolla?

Paras mobiililaajakaista tarjous saattaa liittymävertailua tehdessä olla datakatollinen nettiliittymä, jonka kuukausimaksuun sisältyy esimerkiksi 6 gigaa dataa joka kuukausi. Toisinaan halvin ja paras vaihtoehto saattaa olla täysin rajattomalla nettiyhteydellä varustettu nettiliittymä. Kumpi näistä sitten kannattaa valita, jotta nettiliittymä olisi varmasti hyvä ja toimisi odotetulla tavalla?

Mikä on paras mobiililaajakaista käyttöösi, riippuu täysin siitä, kuinka paljon käytät nettiyhteyttä, mihin laitteeseen tarvitset nettiyhteyttä ja millaista netin käyttö suurimmaksi osaksi on. Nykyaikana suosituin ja huolettomin vaihtoehto on varmasti täysin rajaton nettiliittymä. Datakatollinen liittymä saattaa kuitenkin joissakin tapauksissa olla huomattavasti edullisempi vaihtoehto.

Useimmat laitteet kuluttavat runsaasti dataa jo niin sanotussa peruskäytössä, sillä tänä päivänä yhä useampi asia hoidetaan internetissä, oli laite sitten matkapuhelin, tietokone tai tabletti. Mikäli kuitenkin netin käyttö on hyvin vähäistä ja tarvitset edullisen nettiliittymän esimerkiksi tablettiin, saattaa datakatollinen mobiililaajakaista olla halvin ja toimiva ratkaisu.

Nykyaikana useimpien operaattorien sovelluksien kautta on mahdollista päivittää nettiliittymä pykälää parempaan tai ominaisuuksiltaan kattavampaan. Voit myös hankkia kokeeksi datakatollisen nettiliittymän ja tarvittaessa päivittää mobiililaajakaistan rajattomaan vaihtoehtoon sovelluksen kautta, jos kuukausittainen data näyttää täyttyvän odotettua nopeammin.

Mobiililaajakaista vai kiinteä laajakaista?

Kumpi sitten kannattaa hankkia, mobiililaajakaista, kiinteä laajakaista vai molemmat? Mikäli mieleen tulee mobiililaajakaistaa etsiessä, että pitäisikö kuitenkin hankkia mieluummin kiinteä laajakaista, ota huomioon käyttötarpeesi. Tarvitsetko nettiyhteyttä ainoastaan kotona vai tarvitsetko nettiyhteyttä myös kodin ulkopuolelle, kuten pihalla, mökillä tai matkoilla?

Mobiililaajakaista on nykyaikana erittäin suosittu ratkaisu, sillä sen voi ottaa mukaan esimerkiksi mökille ja matkoille tai jakaa reitittimen avulla useamman laitteen käyttöön. Liikkuva nettiliittymä tarjoaa nettiyhteyden aina siellä, missä sitä milloinkin tarvitset. Tänä päivänä langaton mobiililaajakaista on yhä luotettavampi ja toimivampi ratkaisu myös kodin ainoaksi nettiyhteydeksi.

Kiinteä laajakaista on varmasti jäänyt jo vähemmälle huomiolle yhä paremmin toimivien mobiililaajakaistojen ansiosta. Kiinteä laajakaista on kuitenkin edelleen toimiva ratkaisu, jos käytössä on puhelinliittymä omalla nettiyhteydellä ja sen lisäksi halutaan vakaa nettiyhteys pelkästään kotiin. Kiinteää laajakaistaa ei kuitenkaan voida hyödyntää muualla kuin kotona.

Kotona nykyaikainen mobiililaajakaista soveltuu jo nopeutensa puolesta aikalailla kaikkeen tarvittavaan käyttöön, kunhan hankit lisäksi laadukkaan reitittimen ja siihen ulkoisen antennin esimerkiksi talon katolle. Nopealla nettiyhteydellä varustettu nettiliittymä laadukkaalla reitittimellä ja ulkoisella antennilla yltää jopa samoihin lukemiin kuin vaikeammin asennettava kiinteä laajakaista.

Mistä halvin mobiililaajakaista tarjous?

Mikäli tarkoitus on löytää paras ja halvin mobiililaajakaista, suosittelemme vertailemaan eri vaihtoehdot yläpuolella olevasta vertailutaulukosta. Vertailutaulukossa on esillä parhaat mobiililaajakaista tarjoukset Suomen suosituimmilta operaattoreilta. Valikoimassa on tällä hetkellä ajankohtaiset tarjoukset seuraavilta operaattoreilta, Elisa Saunalahti, Moi Mobiili, DNA ja Telia.

Jokaisen operaattorin valikoimassa on varmasti toimiva mobiililaajakaista, mutta hinnoittelussa saattaa olla toisinaan suuriakin eroja. Tavallisesti operaattoreiden hintaerot ovat melko pieniä, mutta jo pieni hintaero saattaa tarkoittaa kahden tai kolmen euron eroa kuukausimaksussa. Mikäli haluat löytää halvimman nettiliittymän, kannattaa kuluttaa muutama minuutti vertailuun.

Välillä jollakin operaattorilla saattaa olla selkeästi halvempi mobiililaajakaista valikoimassa, sillä osa operaattoreista julkaisee toisinaan erilaisia erikoistarjouksia. Nämä tavallista halvemmat liittymätarjoukset on yleensä suunnattu vain uusille asiakkaille. Mikäli olet jonkun toisen operaattorin asiakas, voit saada silloin huomattavasti edullisemman liittymän vaihtamalla operaattoria.

Halvin mobiililaajakaista löytyy onneksi vaivattomasti palvelumme vertailutaulukosta, johon päivitetään joka viikko operaattoreiden parhaat liittymätarjoukset. Nettiliittymä kannattaa kuitenkin kilpailuttaa aina aika ajoin, eikä pitää samaa liittymää montaa vuotta. Yleisesti operaattorien liittymätarjoukset ovat voimassa vain 12 kuukauden ajan, jonka jälkeen hinta nousee.

5G vai 4G nettiliittymä?

Milloin olet viimeksi tarkistanut sen, asutko jo uuden 5G verkon ulottuvilla? Mikäli asut uuden 5G verkon alueella, voit hankkia myös supernopean ja varmatoimisen 5G nettiliittymän. Miltä kuulostaa esimerkiksi mobiililaajakaista 1000 Mbit/s maksiminopeudella? Kun haluat vain parasta, suosittelemme unohtamaan 4G liittymät ja hankkimaan suoraan uuden aikakauden 5G liittymän.

5G liittymien nopeudet ovat sitä luokkaa, että ne mahdollistaa esimerkiksi usean laitteen striimaamisen vaivattomasti samaan aikaan hyvällä kuvanlaadulla ja äänellä. 5G nettiliittymä on ehdoton hankinta kotiin, jossa tykätään pelata online pelejä, sillä ne toimivat erinomaisesti vain erittäin hyvällä nettiyhteydellä aina ilman ikäviä viiveitä, katkoksia ja pätkimistä.

5G mobiililaajakaista ei ole se kaikista halvin vaihtoehto, mutta ehdottomasti paras ja nopein. Muutama euro enemmän kuukausimaksussa ei ole kuitenkaan kovin paljoa huippunopeasta ja toimivasta nettiyhteydestä. 5G liittymät oli vielä hetki sitten huomattavasti nykyistä kalliimpia, mutta hinnat ovat lähteneet onneksi jo pikkuhiljaa putoamaan alaspäin.

Jos olet päättänyt siirtyä 5G verkon käyttäjäksi, kannattaa operaattorien nettiliittymä tarjoukset vertailla ensin palvelussamme. Palvelumme valikoimaan kuuluvat kaikki halvimmat Elisa liittymät, Moi liittymät, Telia liittymät ja DNA liittymät. Jokaisen operaattorin valikoimasta löytyy varmasti hyvä 5G nettiliittymä, mutta hinnoissa saattaa olla toisinaan suuria eroja.

Liittymätarjoukset.fi
Logo