Mobiililaajakaista

Säästä vaihtamalla mobiililaajakaista edullisempaan

Onko sinulla puhelin, tietokone, tabletti, robottiruohonleikkuri tai riistakamera, johon tarvitset mobiililaajakaistan?

Vai haluatko vain tarkistaa maksatko nykyisestä mobiililaajakaistastasi ylihintaa?

Jos vastasit myönteisesti, olet tullut juuri oikeaan paikkaan, sillä esittelemme sivuillamme kaikki mobiililaajakaista tarjoukset ja kerromme niistä hieman tarkemmin.

Palvelumme avulla löydät käyttöösi parhaiten soveltuvan mobiililaajakaistan muutamassa minuutissa.

Kilpailuta puhelinliittymät säännöllisesti ja voit säästää kymmeniä ellet jopa satoja euroja vuodessa.

Vertaile ja valitse taulukosta käyttöösi sopivin mobiililaajakaista

Usein kysyttyä mobiililaajakaistoista

Miksi mobiililaajakaista kannattaa kilpailuttaa?

Säännöllinen kilpailuttaminen voi tuoda vuosien aikana satojen eurojen säästöt ja silloin sinulla on juuri kulutustasi parhaiten vastaava paketti käytössä. Yleisesti hintaero operaattoreiden tarjoamien mobiililaajakaistojen välillä ei ole kovin suuri, mutta välillä markkinoille ilmestyy erittäin halpoja alennuskampanjoita, jotka voi tuoda jo lyhyellä aikavälillä suuret säästöt. Nettiliittymien hintavertailu ei sido sinua ostamaan halvinta vaihtoehtoa, vaan voit maksutta vartailla palvelussamme laajakaistoja niin usein kuin haluat.

Kuinka nopea mobiililaajakaista on?

Tähän on täysin mahdotonta antaa yhtä ainoaa vastausta, sillä yhteyden nopeudet riippuvat monesta eri asiasta, kuten käytössä olevasta verkkotekniikasta, laitteesta, käyttöpaikasta sekä mobiililaajakaistasopimuksesta. 2G-verkossa nopeus voi olla korkeimmillaan n. 100-150 kbit/s. Tämä nopeus riittää hyvin esimerkiksi Whatsapp-viestien ja sähköpostin lähettämiseen ja vastaanottoon. 3G-verkossa päästään huomattavasti nopeampiin nopeuksiin, sillä siinä nopeudet voivat vaihdella välillä 0,4-25 Mbit/s. Hitaammilla nopeuksilla perus netin selaaminen onnistuu vaivattomasti ja nopeammilla nopeuksilla onnistuu esimerkiksi viedeoiden katsominen ja pelien pelaaminen. 4G-verkon tekniikat mahdollistavat netin selaaminen huippunopeuksilla. Hyvissä olosuhteissa yhteydet voivat olla nopeampia kuin kiinteissä laajakaistoissa. Nopeudet vaihtelevat välillä 5-240Mbit/s.

Missä mobiililaajakaista toimii?

Mobiililaajakaista on käytettävissä lähes koko Suomessa. Se toimii matkapuhelinverkossa ja vaatii toimiakseen vain matkapuhelinverkon signaalin.

Mistä tietää toimiiko mobiililaajakaista varmasti?

Mikäli olet epävarma nettiliittymän toimivuudesta, voit tutkia omatoimisesti operaattorien kuuluvuusaluekarttoja.

Kannattaako valita halvin mobiililaajakaista?

Emme suosittele valitsemaan mobiililaajakaistaa milloinkaan vain hinnan perusteella, eli sitä mikä sattuu olemaan halvin vaihtoehto. Sinun käyttöösi sopivin nettiliittymä löytyy muutamassa minuutissa vertailemalla eri paketteja. Aloita etsimällä palvelumme vertailutaulukosta jokaiselta operaattorilta omaan käyttöösi sopivin paketti, jonka jälkeen voit vertailla keskenään pakettien ominaisuuksia ja kuukausihintaa. Sivustomme mobiililaajakaistavertailun ansiosta saat nopeasti hyvän yleiskuvan laajakaistojen ominaisuuksista ja hintatasosta, joka helpottaa sopivan mobiililaajakaistan löytämistä.

Mikä mobiililaajakaista on?

Mobiililaajakaista on liikkuva nettiliittymä, jonka käyttö ei ole sidottu ainoastaan yhteen paikkaan.

Mobiililaajakaista on yleisnimitys SIM-kortin kautta toimivalle internet-yhteydelle, jota voidaan käyttää esimerkiksi puhelimessa, tietokoneessa tai tabletissa.

Mobiililaajakaista, eli langaton verkkoyhteys on silloin ajankohtainen hankinta, kun internettiin pitää päästä oman kodin ulkopuolella.

Sen avulla voit milloin vain surffailla netissä, lukea sähköpostia, kuunnella musiikkia, katsoa elokuvia tai tehdä töitä internetissä tien päällä, mökillä, junassa ja missä ikinä liikutkin.

Tietokoneessa liikkuva laajakaista saadaan toimintaan nettitikulla tai mokkulalla, joka on pieni USB-modeemi tai verkkosovitin. Se kytkeytyy operaattorin puhelinverkkoon sisään asennetun SIM-kortin avulla.

Puhelimella käyttäessä mobiililaajakaista on osa puhelinliittymäsopimusta.

Tabletilla mobiililaajakaistaa voi käyttää WLAN-yhteydellä, tablettia varten hankitulla mobiililaajakaista-liittymällä tai tietokoneen nettitikulla, jonka SIM-kortti asennetaan suoraan tablettiin samoin kuin puhelimeen.

Valitse alta operaattori, jonka mobiililaajakaistat haluat nähdä:

Moi Mobiili liittymät

Elisa Saunalahti liittymät

DNA liittymät

Telia liittymät

Miksi laajakaista kannattaa kilpailuttaa?

Kilpailuttaminen kannattaa tehdä säännöllisesti tietenkin sen takia, että sillä voit helposti varmistaa sen, ettet maksa nykyisestä nettiliittymästäsi liikaa.

Kilpailuttamalla liikkuvan laajakaistan esimerkiksi kerran vuodessa, pysyt aina ajantasalla operaattorien hinnoittelusta ja kun markkinoille ilmestyy halvempi vaihtoehto voit vaihtaa mobiililaajakaistasi heti edullisempaan.

Nykyään nettiliittymä on suositeltavaa kilpailuttaa puhelinliittymän tavoin kerran tai kaksi kertaa vuodessa. On hyvä muistaa, että myös yritysliittymät kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti.

Suomessa toimii useita operaattoreita, jotka tuovat markkinoille jatkuvasti toinen toistaan edullisempia mobiililaajakaista tarjouksia ja pyrkivät näin houkuttelemaan uusia asiakkaista ”talliinsa” sekä tietystin pitävät viimeiseen asti kiinni nykyisistä asiakkaistaan.

Koska operaattoreita on useita on selvää, että kaikkien tarjouksien perässä voi olla mahdotonta pysyä.

Siksi Liittymätarjoukset.fi sivuston vertailutaulukkoon lisätään kaikki puhelinliittymä ja mobiililaajakaista tarjoukset suosituimmilta operaattoreilta.

Näin sinun ei tarvitse kahlata läpi kaikkien operaattorien verkkosivuja nähdäksesi heidän puhelinliittymä tarjoukset, vaan näet kaikki tarjoukset kätevästi yhdeltä verkkosivulta täysin ilmaiseksi.

Mikäli löydät edullisemman tarjouksen, pääset tilaamaan sen helposti suoraan operaattorin verkkosivuilta.

Mobiililaajakaistan kilpailuttaminen saattaa tuntua aluksi työläältä, mutta se kannattaa kuitenkin tehdä, sillä säännöllinen vertailu sekä hintojen silmällä pitäminen saattaa tuoda vuositasolla suuria säästöjä.

Mikäli et ole kilpailuttanut mobiililaajakaistaa vuosiin, voi olla että tälläkin hetkellä voisit saada toiselta operaattorilta ominaisuuksiltaan saman tai jopa paremman huomattavasti edullisempaan hintaan.

Onko langaton nettiliittymä riittävän nopea?

Liikkuva mobiililaajakaista on saatavilla tänä päivänä niin puhelimeen, tietokoneeseen, tablettiin kuin riistakameraankin. Se tarjoaa riittävän nopeuden peruskäyttöön niin kotona, mökillä kuin matkoilla.

Nykyaikainen langaton nettiliittymä tarjoaa peruskäyttöön riittävän nopeuden, sillä verkot ovat laajentuneet ja parantuneet kovaa vauhtia ja takuulla paranevat vielä tulevaisuudessakin.

Langaton mobiililaajakaista on pakollinen hankinta, mikäli internet-yhteyttä haluaa käyttää muuallakin kuin kotona, kuten esimerkiksi reissussa, ulkomailla tai työmatkoilla.

Tänä päivänä nettiliittymä on saatavilla laitteeseen kuin laitteeseen, tietokoneeseen mokkulan tai nettitikun avulla, tablettiin, puhelimeen, riistakameraan tai robottiruohonleikkuriin pelkällä SIM-kortilla.

Kotiin kannattaa kuitenkin hankkia mielummin kiinteä laajakaista, sillä se on huomattavasti nopeampi vaihtoehto eikä se pätki niin paljoa kuin liikkuva laajakaista.

Miltä operaattorilta nettiliittymä kannattaa hankkia?

Liittymätarjoukset.fi on täysin puolueeton vertailusivusto, joka esittelee sivustolla Moi Mobiilin, Telian, DNA:n ja Elisa Saunalahden tuotteita. Emme siis suosittele vain yhden operaattorin tuotteita vaan vertailemme kaikki operaattorit.

Mobiililaajakaista vertailussa käyttäjä voi vertailla vertailutaulukosta kaikkien operaattorien tuotteita ja vertailla niiden hintoja sekä muita ominaisuuksia helposti toisiinsa.

Mikäli tarkastellaan esimerkiksi Elisa Saunalahden, Moi Mobiilin ja DNA:n valikoimaa, joissa on kaikissa on 100 Mbit/s tiedonsiirtonopeus ja rajaton netti, niin halvin vaihtoehto on tällä hetkellä Moi Mobiili.

Moi Mobiilin nettiliittymä sisältää 100 Mbit/s tiedonsiirtonopeuden ja rajattoman netin hintaan 18 euroa kuukausi.

Elisa Saunalahdella ja DNA:lla vastaavat mobiililaajakaistat maksavat noin 25 euroa kuukausi.

Suosittelemme kuitenkin aina tarkistamaan ajankohtaiset hinnat operaattorien omilta verkkosivuilta ja tarkistamaan huolellisesti vertailtavista paketeista sen, mitä ominaisuuksia paketit sisältävät.

Kannattaako valita halvin mobiililaajakaista?

Mobiililaajakaistaa ei suositella milloinkaan valitsemaan hinnan perusteella, eli sitä mikä sattuu olemaan kaikista halvin vaihtoehto.

Halvin nettiliittymä ei ole automaattisesti paras vaihtoehto jokaiselle käyttäjälle, sillä itselle paras vaihtoehto riippuu aivan täysin omista kulutustottumuksista.

Halvin nettiliittymä pienellä datalla saattaa tulla loppupeleissä jopa kalliimmaksi jos datakatto ylittyy nopeasti.

Vertailu kannattaa aloittaa etsimällä vertailutaulukosta jokaiselta operaattorilta itselle ominaisuuksiltaan paras mobiililaajakaista, jonka jälkeen pakettien hintoja ja ominaisuuksia on helppo vertailla.

Operaattorien tarjoamissa paketeissa saattaa olla suuriakin eroja, siksi vertailuun kannattaa kuluttaa hetki aikaa. Yleensä hätiköiden ostettu mobiililaajakaista ei ole kaikista halvin ja paras vaihtoehto.

Mobiililaajakaistojen vertailu ilman vertailutaulukkoamme on varmasti vaikeaa ja aikaa vievää puuhaa ja siksi vertailu jää yleensä tekemättä. Meidän sivulla voit helposti vertailla mobiililaajakaistat maksutta milloin vain!

Kuinka nopea mobiililaajakaista kannattaa hankkia?

Vertailussa kannattaa todella ottaa huomioon myös riittävä nopeus, sillä paketeissa on suuria eroja. Kannattaa pohtia hieman miten käyttää internettiä ja miten käyttö jakaantuu sijainnin ja laitteiden välillä.

Mobiililaajakaistaa hankkiessa on hyvä miettiä muutama asia valmiiksi:

1. Käytätkö nettiä vain satunnaisesti vai tarvitsetko nettiä päivittäin?

2. Katsotko usein elokuvia, lataatko isoja tiedostoja tai oletko nettipelien suurkuluttuja?

3. Tarvitsetko nettiä tärkeissä työtehtävissä, jolloin netin tulee toimia aina moitteettomasti?

4. Jaatko netin usein puhelimesta myös tablettiin tai moniin muihin laitteisiin?

Mikäli tarvitset nettiä vain silloin tällöin, ei silloin kannata välttämättä hankkia nopeinta ja parasta vaihtoehtoa, mikä on usein myös kallein vaihtoehto.

Jos tarvitset nettiä päivittäin esimerkiksi työtehtävissä, kannattaa hankkia kerralla tarpeeksi nopea netti. Tällöin netin tulee toimia aina moitteettomasti ja pätkimättä.

Yleisesti mobiililaajakaistojen nopeudet ovat valittavissa aina 50 jopa 600 Mbit/s. Netin nopeus vaikuttaa aina liittymän hintaan, joten on turhaa maksaa liikaa erittäin nopeasta netistä, jos sitä ei kuitenkaan tarvitse.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että operaattorien ilmoittamiin nopeuksiin vaikuttaa myös monet muut seikat, kuten esimerkiksi laite, käyttöpaikka ja se surffaako 4G vai 3G verkossa.