Nettiliittymät

Nettiliittymät valikoima on laaja ja löydät kattavasta vertailutaulukosta helposti itsellesi sopivan liittymän, joka tarjoaa riittävän nettinopeuden. Vertailutaulukossa esillä olevat nettiliittymät soveltuvat esimerkiksi puhelimeen ja reitittimeen, josta voit jakaa netin muille kodin laitteille.

Suurelle osalle kotitalouksista 100 Mbit/s nopeus riittää hyvin verkkosivujen selaamiseen. 200-300 Mbit/s nopeus on hyvä vaihtoehto silloin, kun useampi henkilö käyttää nettiä samanaikaisesti tai jos halutaan varmistaa hyvä yhteys myös suurien tiedostojen lataamiseen tai videoiden katselua varten.

400 Mbit/s nopeus on suositeltava silloin, kun tarvitaan todella nopeaa yhteyttä esimerkiksi vaativiin peleihin tai 4K-videoiden suoratoistoon. 450-1000 Mbit/s ovat nopeimmat nettiliittymät, jotka soveltuu erityisesti yrityksille tai suurille kotitalouksille, joissa useat henkilöt käyttävät nettiä.

Halvin nettiliittymä on usein hyvä vaihtoehto netin kevyeen selaamiseen ja peruskäyttöön. Nykyään nettiliittymien hinnat ovat tulleet alaspäin ja samalla internet-teknologiat ovat kehittyneet huomattavasti. Nettiliittymä valikoimasta löydät varmasti sopivan liittymän juuri sinun käyttötarpeisiisi.

Valitse nettiliittymä puhelimeen

Nyt kuulokkeet kaupan päälle!Rajaton 4G 200M

Vaihda liittymäsi Telialle ja saat vastamelukuulokkeet kaupan päälle! (arvo 129€)
 • Rajaton puhe ja SMS
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 37 Gt/kk
 • Hinta 24kk jälkeen 34,99€/kk
 • Avausmaksu 8,99€
27,99
€/kk
Nyt kuulokkeet kaupan päälle!Rajaton 5G 300M

Vaihda liittymäsi Telialle ja saat vastamelukuulokkeet kaupan päälle! (arvo 129€)
 • Rajaton puhe ja SMS
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 39 Gt/kk
 • Hinta 24kk jälkeen 36,99€/kk
 • Avausmaksu 0€
29,99
€/kk
Nyt kuulokkeet kaupan päälle!Rajaton 5G 600M

Vaihda liittymäsi Telialle ja saat vastamelukuulokkeet kaupan päälle! (arvo 129€)
 • Rajaton puhe ja SMS
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 47 Gt/kk
 • Hinta 24kk jälkeen 44,99€/kk
 • Avausmaksu 0€
32,99
€/kk
Edullinen laitenettiLaitenetti 4G

Rajaton 4G-data kaikille etäohjattaville laitteille.
 • SMS 0,055 €/kpl
  MMS 0,07 €/kpl
 • Rajaton data
 • Latausnopeus 0,512Mbit/s
  Lähetysnopeus 5Mbit/s
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Toimii vain Suomessa
Halvin puhelinliittymäRento 4G 150M

Sopivaan hintaan kaikki mitä tarvitset.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • 8 gt Dataa
 • EU/ETA maissa 16 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
Asiakkaiden suosikkiSuosikki 4G 300M

Asiakkaiden suosikki. Todella nopea.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 23 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
Todella nopea 5G liittymäReilu 5G 450M

Käyttää joustavasti 5G ja 4G verkkoa.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 30 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
22-28
€/kk
Huippunopea 5G liittymäReilu 5G 1000M

Käyttää joustavasti 5G ja 4G verkkoa.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 45 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
35-43
€/kk

Nappaa nyt netti tablettiin tai reitittimeen etuhintaan
Nappaa nyt netti tablettiin tai reitittimeen etuhintaan
9,99€/kk

Mikä on nettiliittymä?

Nettiliittymä on palvelu, joka mahdollistaa internetin käytön matkapuhelinverkon kautta. Nettiliittymät ovat yleistyneet viime vuosina, kun yhä useammat käyttävät matkapuhelimia, tabletteja ja muita laitteita, jotka vaativat internet-yhteyden toimiakseen.

Nettiliittymät ovat yleensä langattomia, ja niitä tarjoavat monet operaattorit eri hintaluokissa ja eri nopeuksilla, kuten Moi Mobiili, Telia, DNA ja Elisa Saunalahti. Liittymän nopeus vaikuttaa siihen, miten nopeasti internet-sivut latautuvat ja miten nopeasti videot ja musiikki striimataan. Nopea nettiliittymä on tärkeä, jos käyttää paljon aikaa esimerkiksi videoiden katseluun tai suurten tiedostojen lataamiseen.

Nettiliittymän valinnassa on tärkeää ottaa huomioon oma käyttötarve. Jos käyttää internetiä vain satunnaisesti esimerkiksi sähköpostin tarkistamiseen tai verkkosivujen selailuun, voi riittää halvempi ja hitaampi puhelinliittymä. Jos taas käyttää internetiä paljon ja esimerkiksi katsoo paljon videoita, voi olla järkevää hankkia nopeampi ja kalliimpi 5G liittymä.

Nettiliittymän hinta muodostuu yleensä kiinteästä kuukausimaksusta ja mahdollisesta avausmaksusta. Nykyaikana kaikki nettiliittymät sisältävät rajattoman nettiyhteyden, joka tarkoittaa sitä, että voit selata internettiä niin paljon kuin haluat kuukausittain kiinteällä kuukausimaksulla. Tärkeää on valita liittymä, joka vastaa omaa käyttötarvetta ja budjettia.

Nettiliittymän valitsemisessa kannattaa myös huomioida operaattorin kattavuus. Vaikka liittymän nopeus olisi hyvä, voi yhteyksissä olla ongelmia, jos operaattorin verkko ei ole kattava alueella, jossa liittymää käyttää. Onkin hyvä tarkistaa, miten oma operaattori toimii omalla asuinalueella sekä mahdollisissa matkakohteissa.

Nettiliittymän valintaan vaikuttaa oma käyttötarve ja budjetti. On tärkeää löytää liittymä, joka vastaa omaa käyttöä ja tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen. Lisäksi on tärkeää tarkistaa operaattorin kattavuus alueella, jossa liittymää käyttää. Halvin liittymä ei ole välttämättä paras vaihtoehto ominaisuuksiltaan, eli se voi olla halvin mutta ei välttämättä tarjoa riittävän nopeaa yhteyttä.

Nettiliittymät edullisella tarjousjaksolla uusille asiakkaille

Nettiliittymien tarjonta on nykyään erittäin laaja ja monipuolinen. Tarjolla on eri nopeuksisia liittymiä eri tarpeisiin ja budjetteihin sopien. Monet operaattorit tarjoavat myös erilaisia tarjousjaksoja uusille asiakkaille, jolloin liittymän hinta voi olla huomattavasti edullisempi tietyn ajanjakson ajan. Nämä nettiliittymä tarjoukset kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Nettiliittymän valinnassa tärkeintä on miettiä omia tarpeita ja käyttötarkoitusta. Jos tarvitset nettiä lähinnä perusasioiden hoitoon, kuten sähköpostien lukemiseen ja nettisivujen selaamiseen, riittää yleensä hitaampikin yhteys. Jos taas käytät paljon videopuheluita, latailet paljon tiedostoja tai pelaat paljon online-pelejä, kannattaa harkita nopeampaa yhteyttä.

Nettiliittymän valinnassa on myös huomioitava hinta. Edullisemmat liittymät saattavat olla riittäviä peruskäyttöön, mutta nopeammat yhteydet maksavat yleensä enemmän. Tarjousjaksot ovat hyvä tapa säästää rahaa, mutta on tärkeää varmistaa, että liittymän hinta ei nouse liian korkeaksi tarjousjakson päätyttyä.

Vertailemalla eri operaattoreiden tarjontaa ja käyttämällä hyväksi tarjousjaksoja voi löytää edullisen ja sopivan nettiliittymän omiin tarpeisiin. Liittymiä selatessa kannattaa kiinnittää huomiota myös sopimukseen, eli onko se määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva. Voitko halutessasi vaihtaa nettiliittymää kesken sopimuskauden vai joudutko pitämään liittymää tieten ajanjakson ajan?

Kannattaa muistaa, että nettiliittymien valinnassa ei ole yhtä oikeaa vastausta, vaan jokaisen on mietittävä omat tarpeensa ja budjettinsa. Nettiliittymän valintaan vaikuttavat monenlaiset tekijät, kuten hinta, nopeus, verkko ja tarjousjaksot. Liittymävertailu kannattaa tehdä huolellisesti, jotta löytää parhaan vaihtoehdon juuri omiin tarpeisiin sopivaksi.

Mikä on paras nettiliittymä kotiin?

Paras nettiliittymä kotiin riippuu monista eri tekijöistä, kuten sijainnista, käyttötarpeesta ja saatavilla olevista vaihtoehdoista. On tärkeää selvittää millaisia nopeuksia ja kapasiteettia eri operaattorit tarjoavat alueellasi aivan samalla tavalla kuin hankkiessa nettiä mökille.

Jos asut kaupungissa, saatat löytää nopean ja luotettavan liittymän johtavilta operaattoreilta, kuten Telialta, Elisalta tai DNA:lta. Useimmissa tapauksissa valokuituliittymä on paras vaihtoehto, sillä se tarjoaa huippunopean yhteyden ilman hidastumista tai pätkimistä.

Kannattaa myös selvittää onko alueellasi saatavilla eri operaattoreiden tarjoamia alennuksia tai tarjouskampanjoita, joilla voit saada edullisemman hinnan liittymälle. Useimmat operaattorit tarjoavat ainakin langattomat nettiliittymät edullisempaan kuukausihintaan uusille asiakkaille.

Jos asut maaseudulla, saatat joutua turvautumaan langattomiin vaihtoehtoihin, kuten 4G- tai 5G-liittymiin. Näissä tapauksissa kannattaa tarkistaa, miten hyvin operaattori kattaa alueesi, sillä kattavuus voi vaihdella merkittävästi eri paikoissa. Kannattaa myös selvittää, millaisia nopeuksia operaattorit voivat tarjota ja ovatko ne riittävän nopeita tarpeisiisi.

Lisäksi on tärkeää miettiä, millaisia käyttötarpeita sinulla on. Jos käytät internetiä lähinnä sähköpostin lukemiseen ja surffailuun, saatat pärjätä hitaammalla yhteydellä. Jos taas tarvitset nopean yhteyden esimerkiksi videopuheluille tai suoratoistopalvelujen käyttöön, kannattaa panostaa nopeaan nettiliittymään.

Paras nettiliittymä kotiin riippuu monesta eri tekijästä, kuten sijainnista, käyttötarpeista ja operaattoreiden tarjoamista palveluista. On tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti ja selvittää, millaisia nopeuksia ja kapasiteettia eri operaattorit tarjoavat alueellasi ennen kuin teet päätöksen.

Miten valita sopiva netin nopeus?

Nettiliittymän valitseminen voi olla hankalaa, sillä tarjolla on monia erilaisia vaihtoehtoja ja ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa valintaan. Yksi tärkeimmistä tekijöistä on netin nopeus, jota mitataan yleisesti megabitteina sekunnissa (Mbit/s). Nopeuden valinta riippuu käyttötarkoituksesta, mutta yleisesti ottaen nopeampi liittymä on parempi, jos halutaan esimerkiksi suoratoistaa videoita tai ladata suuria tiedostoja.

Suurimmassa osassa Suomen kotitalouksista 100 Mbit/s nettinopeus on riittävä monelle. Se riittää hyvin esimerkiksi perusnetin käyttöön, kuten verkkosivujen selaamiseen, sähköpostien lähettämiseen ja vastaanottamiseen sekä musiikin suoratoistoon. 200 Mbit/s nopeus on hyvä vaihtoehto silloin, kun useampi henkilö käyttää nettiä samanaikaisesti tai jos halutaan varmistaa erityisen nopea yhteys suurien tiedostojen lataamista tai videoiden katselua varten.

300-400 Mbit/s nettinopeus on suositeltava silloin, kun tarvitaan todella nopeaa yhteyttä esimerkiksi vaativiin peleihin tai 4K-videoiden suoratoistoon. 450 Mbit/s on jo erittäin nopea liittymä, joka soveltuu erityisesti yrityksille tai suurille kotitalouksille, joissa useat henkilöt käyttävät nettiä samanaikaisesti.

1000 Mbit/s nopeus on erittäin nopea nettiliittymä, joka soveltuu vaativimpaankin käyttöön, kuten yrityksille tai suurille kotitalouksille, joissa on tarve suurelle tiedonsiirtonopeudelle.

Nettiliittymää valitessa on myös tärkeää huomioida, että nopeus voi vaihdella alueen ja operaattorin mukaan. Tarkista siis aina alueesi saatavilla olevat nopeudet ja vertaile eri operaattoreiden tarjouksia. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota reitittimeen, jotta se on riittävän laadukas ja mahdollisuuteen vaihtaa nettiliittymä nopeampaan vaihtoehtoon tarvittaessa.

Mitä ovat mobiiliverkon ja kiinteän verkon nettiliittymät?

Mobiiliverkon nettiliittymä tarkoittaa liittymää, joka käyttää mobiiliverkkoa (3G, 4G tai 5G) internet-yhteyden tarjoamiseen. Tällaisia liittymiä käytetään yleisesti esimerkiksi matkapuhelimissa tai mobiilireitittimissä, joita käytetään tietokoneen tai tabletin yhdistämiseen internetiin.

Mobiiliverkon nettiliittymillä on etunsa ja haittansa verrattuna kiinteän verkon liittymiin. Yksi etu on liikkuvuus, sillä mobiiliverkon liittymän avulla voit käyttää internettiä missä tahansa, missä on kattava mobiiliverkon peittoalue. Toisaalta mobiiliverkon nopeus ja vakaus voivat olla huonommat kuin kiinteän verkon liittymissä.

Kiinteän verkon nettiliittymät puolestaan tarkoittaa liittymää, joka käyttää kiinteää laajakaistaverkkoa, kuten ADSL, kaapelimodeemi tai valokuitu. Tällaisia liittymiä käytetään yleensä kotona tai toimistossa.

Kiinteän verkon nettiliittymillä on yleensä korkeammat nopeudet ja vakaa yhteys verrattuna mobiiliverkon liittymiin. Toisaalta kiinteän verkon nettiliittymät eivät ole liikkuvia, joten ne eivät sovellu esimerkiksi matkapuhelimen tai mobiilireitittimen käyttöön.

Kumpi liittymätyyppi on paras, riippuu käyttäjän tarpeista ja käyttötarkoituksesta. Jos tarvitset liikkuvuutta ja käytät internetiä esimerkiksi matkapuhelimella tai mobiilireitittimellä, mobiiliverkon nettiliittymä voi olla sopivampi vaihtoehto. Jos taas käytät internetiä enemmän kotona tai toimistossa ja tarvitset korkeampia nopeuksia ja vakaita yhteyksiä, kiinteän verkon nettiliittymä on todennäköisesti parempi vaihtoehto.

Mikä on 5G-nettiliittymä ja milloin se kannattaa valita?

5G nettiliittymä on uusin mobiiliverkon teknologia, joka tarjoaa nopeamman ja tehokkaamman yhteyden kuin aiemmat 3G- ja 4G-verkot. 5G-verkossa tiedonsiirtonopeudet voivat olla jopa kymmeniä kertoja nopeammat kuin 4G-verkossa. Lisäksi 5G-verkko mahdollistaa suuremman datamäärän siirron samassa ajassa ja sen viive on huomattavasti pienempi kuin edeltävissä mobiiliverkoissa.

5G nettiliittymät kannattaa valita silloin, kun tarvitset nopeaa ja luotettavaa yhteyttä esimerkiksi videopuheluihin, elokuvien tai musiikin suoratoistoon tai suurien tiedostojen lataamiseen. Erityisesti älypuhelinten käyttäjille 5G-verkko tarjoaa paremman käyttökokemuksen ja mahdollistaa uusien sovellusten käytön, jotka vaativat nopeaa tiedonsiirtoa ja pienempää viivettä.

On kuitenkin hyvä huomata, että 5G-verkko ei ole vielä täysin käytössä kaikkialla Suomessa ja sen kattavuus vaihtelee alueittain. Ennen 5G-liittymän valintaa kannattaa tarkistaa, onko verkko jo käytössä omalla alueella ja millä taajuuksilla. Myös 5G-liittymän hinta voi olla hieman kalliimpi kuin perinteisten 4G-liittymien hinta, joten kannattaa vertailla eri tarjouksia ennen päätöksen tekemistä.

Lisäksi on hyvä huomata, että 5G-verkon hyödyntäminen edellyttää 5G-yhteensopivaa laitetta. Jos nykyinen laitteesi ei tue 5G-verkkoa, ei 5G-liittymän valinta ole välttämättä tarpeen.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä nettiliittymät ovat?

Nettiliittymä on sopimus, jonka avulla voit käyttää internetyhteyttä. Se voi olla joko mobiiliverkon kautta toimiva tai kiinteän verkon kautta toimiva.

Mitä eroa on mobiiliverkon ja kiinteän verkon nettiliittymällä?

Mobiiliverkon nettiliittymä toimii matkapuhelinverkon kautta ja sitä voi käyttää missä tahansa, kun taas kiinteän verkon nettiliittymä vaatii yleensä fyysisen kaapelin ja on sidottu tiettyyn paikkaan.

Miten nopeaa nettiliittymä kannattaa valita?

Nettiliittymän nopeus kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Kotikäyttöön esimerkiksi 100-200 Mbit/s riittää hyvin, kun taas esimerkiksi vaativaa pelaamista tai suurta tiedostojen lataamista varten voi tarvita nopeampaa liittymää.

Milloin kannattaa valita 5G-nettiliittymä?

5G-nettiliittymä kannattaa valita silloin, kun käytät paljon mobiilidataa ja haluat nopean ja luotettavan yhteyden. 5G-liittymä mahdollistaa myös monimutkaisempien sovellusten ja palveluiden käytön mobiililaitteella.

Mistä löydän parhaat nettiliittymä tarjoukset?

Voit löytää parhaat nettiliittymä tarjoukset vertailemalla eri operaattoreiden tarjouksia. Liittymätarjoukset.fi on yksi suosituimmista vertailupalveluista, josta voit löytää edullisia ja laadukkaita nettiliittymiä eri tarpeisiin.

Liittymätarjoukset.fi
Logo