Prepaid liittymät

Prepaid liittymät ovat hyvä vaihtoehto, jos haluat hallita tarkasti omaa puhelinlaskua ja maksaa vain siitä, mitä käytät. Prepaidissä ei ole kuukausimaksua, vaan käyttäjä ostaa liittymän ja maksaa puhelut, viestit ja netin käytön mukaan. Tämä tekee liittymistä käteviä heille, jotka ei käytä puhelinta kovin paljon.

Prepaid liittymien käyttäminen on helppoa, sillä voit ladata liittymään rahaa silloin kun haluat ja käyttää sen mukaan, etkä ole sidottu mihinkään pitkäaikaiseen sopimukseen. Tämä antaa mahdollisuuden vaihtaa liittymää helposti, jos löytää paremman tarjouksen tai jos tarpeet muuttuvat.

Prepaid liittymä voi olla myös hyvä keino välttää yllättävän suuret puhelinlaskut, sillä käyttäjä voi ladata liittymään tietyn summan ja käyttää sen mukaan. Näin ei tarvitse huolehtia siitä, että lasku paisuu kohtuuttoman suureksi. Kun maksettu saldo on kulutettu, ei liittymää pysty enää käyttämään.

Prepaid liittymät ovat yleensä saatavilla ilman luottotietoja, joten ne sopivat myös niille, jotka ei saa laskutusliittymää. Prepaid liittymät tarjoavat lähes samat ominaisuudet kuin laskutusliittymät, joten ne ovat hyvä vaihtoehto heille, joilla ei ole mahdollisuutta saada tavallista liittymää tai ei sellaista halua.

Vaihtoehdot prepaid liittymille

Telia Dot 4G Rajaton - Kokeile 14 päivää ilmaiseksi + avausmaksu 0€
Telia Dot 4G Rajaton - Kokeile 14 päivää ilmaiseksi + avausmaksu 0€
23€/kk
Mobiililaajakaista nyt etuhintaan vain rajoitetun ajan
Mobiililaajakaista nyt etuhintaan vain rajoitetun ajan
14,99€/kk 18,99€/kk

Kokeile 14 päivää ilmaiseksi!Telia Dot 4G rajaton

Kokeile 14 päivää ilmaiseksi - Hyödynnä 10% keskittämisetu ja säästä selvää rahaa.
 • Rajaton puhe ja SMS
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 24 Gt/kk
 • Hyödynnä 10% keskittämisbonus
 • Avausmaksu 0€
Hyödynnä 24kk tarjousjaksoRajaton 4G 200M

Nyt saat puhelinliittymän ja MTV Katsomon sisällöt huippuedullisesti. Ole nopea – hinnat ovat voimassa rajoitetun ajan.
 • Rajaton puhe ja SMS
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 37 Gt/kk
 • Hinta 24kk jälkeen 34,99€/kk
 • Avausmaksu 8,99€
28,99
€/kk
Hyödynnä 24kk tarjousjaksoRajaton 5G 300M

Nyt saat puhelinliittymän ja MTV Katsomon sisällöt huippuedullisesti. Ole nopea – hinnat ovat voimassa rajoitetun ajan.
 • Rajaton puhe ja SMS
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 39 Gt/kk
 • Hinta 24kk jälkeen 36,99€/kk
 • Avausmaksu 0€
30,99
€/kk
Edullinen laitenettiLaitenetti 4G

Rajaton 4G-data kaikille etäohjattaville laitteille.
 • SMS 0,055 €/kpl
  MMS 0,07 €/kpl
 • Rajaton data
 • Latausnopeus 0,512Mbit/s
  Lähetysnopeus 5Mbit/s
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Toimii vain Suomessa
Halvin puhelinliittymäRento 4G 150M

Sopivaan hintaan kaikki mitä tarvitset.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • 8 gt Dataa
 • EU/ETA maissa 16 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
Asiakkaiden suosikkiSuosikki 4G 300M

Asiakkaiden suosikki. Todella nopea.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 23 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
Todella nopea 5G liittymäReilu 5G 450M

Käyttää joustavasti 5G ja 4G verkkoa.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 30 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
22-28
€/kk
Huippunopea 5G liittymäReilu 5G 1000M

Käyttää joustavasti 5G ja 4G verkkoa.
 • Puhe ja SMS 0,055€ min/kpl
  4€/kk jälkeen ilmaiseksi
 • Rajaton data
 • EU/ETA maissa 45 Gt/kk
 • Saat liittymästä S-Bonusta
 • Avausmaksu 5€
35-43
€/kk

Telia Dot 4G Rajaton - Hyödynnä 10% keskittämisetu ja säästä selvää rahaa
Telia Dot 4G Rajaton - Hyödynnä 10% keskittämisetu ja säästä selvää rahaa
23€/kk

Mikä on prepaid liittymä?

Prepaid liittymä on puhelinliittymä, jossa maksat etukäteen käyttösi. Se toimii yleensä siten, että ostamalla prepaidin tai lataamalla rahaa liittymän tilille voit käyttää liittymääsi tietyn summan verran. Kun saldo loppuu, et voi enää käyttää liittymää, vaan sinun täytyy ladata sitä uudelleen.

Prepaid liittymien suosio on kasvanut erityisesti niiden joustavuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi. Niitä käyttävät esimerkiksi nuoret, joilla ei ole tarvetta sitoutua pitkäaikaiseen sopimukseen tai henkilöt, jotka eivät käytä matkapuhelintaan päivittäin.

Prepaidien ominaisuudet voivat vaihdella tarjoajan mukaan, mutta yleisesti ne tarjoavat lähes samat ominaisuudet kuin tavalliset laskutusliittymät. On kuitenkin olemassa myös prepaid liittymiä, joissa on ainoastaan nettiyhteys. Netin ilmoitettu maksiminopeus vaihtelee myös liittymien ja palveluntarjoajien välillä, mutta yleinen ilmoitettu maksiminopeus on 100 Mbit/s.

Prepaidien etuihin kuuluu se, että niitä voi käyttää niin kauan kuin saldoa riittää, eikä sinun tarvitse sitoutua pitkäaikaiseen sopimukseen. Voit myös valita liittymän, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Prepaid liittymien haittapuoli on kuitenkin se, että ne ovat yleensä kalliimpia kuin vastaavat laskutusliittymät, joissa maksat käytöstä jälkikäteen.

Jos harkitset prepaid liittymän hankkimista, kannattaa tutkia eri tarjoajien vaihtoehtoja ja valita halvin puhelinliittymä, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Prepaid liittymät löytyvät varmasti eri operaattoreiden valikoimasta ja lisäksi useimmista tavarataloista ja kioskeista. Palvelumme valikoimasta löydät kaikki Moi liittymät, Telia liittymät, DNA liittymät ja Elisa liittymät, mutta valitettavasti prepaid liittymät eivät kuulu vielä valikoimaan.

Miten prepaid liittymät toimivat?

Prepaid liittymät ovat yksinkertaisia ja käyttäjäystävällisiä. Niitä käytetään tavallisesti matkapuhelimissa, mutta niitä voidaan käyttää myös muissa laitteissa, kuten tabletissa, mokkulassa ja reitittimissä. Liittymän käyttäjä ostaa etukäteen tietyn määrän puheminuutteja, tekstiviestejä ja datamäärää. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on maksettava palvelusta etukäteen, ennen kuin voit käyttää sitä.

Prepaid liittymä sopii hyvin henkilöille, jotka käyttävät matkapuhelintaan vähän ja satunnaisesti. Esimerkiksi matkapuhelinlaskun maksamisesta huolestuneet vanhemmat antavat usein lapsilleen prepaid liittymän. Liittymä on myös hyvä vaihtoehto ihmisille, jotka eivät halua sitoutua pitkäaikaiseen sopimukseen.

Kun olet käyttänyt kaikki ostamasi minuutit, tekstiviestit ja datamäärän, sinun on ostettava lisää ennen kuin voit jatkaa käyttöä. Joillakin palveluntarjoajilla on automaattinen latausjärjestelmä, joka lataa tilillesi automaattisesti lisää minuutteja tai dataa ennalta määrätyn ajan kuluttua. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse huolehtia manuaalisesta latauksesta joka kerta, kun tilisi on tyhjä.

Prepaidillä on yleensä voimassaoloaika, jonka aikana sinun on käytettävä ostamasi minuutit, tekstiviestit ja data. Tämä aika vaihtelee palveluntarjoajasta riippuen, mutta se on yleensä 6-12 kuukautta. Jos et käytä tilisi saldoa tänä aikana, se voi vanhentua ja sinun on ostettava uusi prepaid liittymä aloittaaksesi käytön uudelleen.

Prepaid liittymien suosio on edelleen vahva, sillä ne tarjoavat käyttäjille joustavuutta ja helppokäyttöisyyttä. Ne ovat myös erittäin hyödyllisiä ihmisille, jotka käyttävät matkapuhelintaan vähän, eivät halua sitoutua pitkäaikaiseen sopimukseen tai haluavat pitää kulut tarkasti hallinnassa.

Mitkä ovat liittymien hyvät ja huonot puolet?

Prepaid liittymät ovat yleensä kätevä vaihtoehto, kun haluat hallita puhelinkuluja tarkemmin ja välttää yllättävät laskut. Tässä joitakin hyviä ja huonoja puolia:

Hyvät puolet:

 1. Kustannustehokkuus: Prepaid liittymän käyttö on yleensä kustannustehokkaampaa kuin laskutusliittymän käyttö, sillä maksat vain siitä mitä käytät.
 2. Helppokäyttöisyys: Prepaid liittymä on helppokäyttöinen ja vaivaton vaihtoehto, sillä et joudu sitoutumaan pitkäaikaisiin sopimuksiin tai maksamaan kuukausimaksuja.
 3. Hallittavuus: Liittymän käyttö antaa sinulle täyden hallinnan puhelinkuluistasi, sillä sinun on maksettava käyttämäsi palvelut etukäteen.
 4. Matkailu: Prepaid liittymä on hyvä valinta, kun matkustat ulkomaille, sillä se antaa sinulle mahdollisuuden käyttää puhelinta kohtuullisin kustannuksin.
 5. Eri laitteille: Prepaid valikoima on kasvanut merkittävästi ja se soveltuu puhelimeen, mokkulaan, tablettiin tai reitittimeen, joten se voi olla esimerkiksi erinomainen netti kotiin.

Huonot puolet:

 1. Saldo: Prepaid liittymän käyttöön liittyy riski saldojen loppumisesta, mikä voi olla hankalaa varsinkin silloin, kun olet tärkeän puhelun aikana.
 2. Rajoitukset: Liittymissä on usein rajoituksia käytettävissä olevien palvelujen suhteen, kuten datanopeuksien tai puhelun keston suhteen.
 3. Numeron siirto: Prepaid liittymän numeron siirto toiseen operaattoriin voi olla hankalaa, sillä siirron yhteydessä joudut usein maksamaan ylimääräisiä kuluja.
 4. Ei tarjouksia: Liittymän käyttäjät eivät yleensä saa samanlaisia tarjouksia ja etuja kuin laskutusliittymien käyttäjät, jotka sitoutuvat pidempiin sopimuksiin.

Prepaid liittymät ja laskutusliittymät – mitä eroa?

Prepaid liittymät ja laskutusliittymät ovat kaksi erilaista puhelinliittymä vaihtoehtoa, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia ja hinnoittelua. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että myös prepaidien välillä on suuria eroja samoin kuin laskutusliittymissä. Esimerkiksi prepaid liittymä voi olla nykyaikana myös ainoastaan nettiliittymä, joka ei tarjoa mahdollisuutta soittaa tai lähettää tekstiviestejä.

Prepaid liittymä tarkoittaa sitä, että käyttäjä maksaa etukäteen puhelujen, tekstiviestien ja datan käytöstä. Ennen käytön aloittamista käyttäjä lataa puhelinliittymälleen tietyn summan rahaa, joka on sitten käytettävissä liittymän käytöstä aiheutuviin kuluihin. Kun käyttäjän rahat ovat käytetty, liittymä ei yleensä enää toimi ennen kuin käyttäjä lataa sille lisää rahaa. Prepaidissä ei ole kiinteää kuukausimaksua ja käyttäjät voivat yleensä valita erilaisia ​​paketteja ja tarjouksia, jotka vastaavat heidän tarpeitaan.

Toisaalta laskutusliittymät tarkoittavat sitä, että käyttäjät maksavat laskun kuukausittain käytön jälkeen. Käyttäjät maksavat yleensä kiinteän kuukausimaksun, johon sisältyy rajattomasti puheaikaa, tekstiviestejä ja dataa tai sitten osa ominaisuksista laskutetaan lisäksi kulutuksen mukaan. Jos käyttäjät ylittävät asetetut rajat, heitä voidaan veloittaa ylimenevästä osuudesta. Laskutusliittymissä käyttäjät voivat yleensä valita erilaisia ​​liittymätyyppejä ja -paketteja, jotka vastaavat heidän tarpeitaan, mutta nämä paketit ovat yleensä sidottuja pidempiin sopimuksiin kuin prepaid liittymät.

Yksi merkittävä ero prepaidien ja laskutusliittymien välillä on se, että prepaid liittymät ovat yleensä sopivampia henkilöille, jotka eivät käytä puhelintaan paljon tai haluavat hallita tarkasti kuinka paljon rahaa käyttävät puhelimeen. Tästä syystä prepaid on hyvä liittymä lapselle monien mielestä. Laskutusliittymät taas ovat sopivampia henkilöille, jotka käyttävät puhelintaan säännöllisesti.

Kuinka valita sopiva liittymä?

Prepaid liittymän valinta voi tuntua hankalalta, sillä tarjolla on paljon erilaisia vaihtoehtoja eri operaattoreilta. Elisa, DNA ja Telia ovat kolme suurinta operaattoria Suomessa, jotka tarjoavat prepaidiä. Näistä jokaisella on omat etunsa ja ominaisuutensa, jotka voivat vaikuttaa siihen, mikä sopii juuri sinun tarpeisiisi parhaiten.

Kannattaa tehdä liittymävertailua netissä. Monilla verkkosivuilla on saatavilla vertailutyökaluja, joiden avulla voi helposti vertailla eri operaattoreiden tarjoamia prepaid liittymiä. Näissä vertailuissa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti hintaan, data- ja puhepakettien sisältöön sekä käyttöalueeseen.

Toinen tärkeä huomioitava asia on liittymän tarjoamat ominaisuudet. Joissakin prepaidissä on tarjolla pelkkä nettipaketti, kun taas toisilla liittymillä voi myös soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Kannattaa siis miettiä, mihin tarkoitukseen liittymää tarvitsee ja valita sen mukaan sopiva vaihtoehto.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota operaattorin verkko- ja asiakaspalveluun. Jos tiedät, että alueellasi on esimerkiksi heikko verkko, kannattaa valita operaattori, joka tarjoaa hyvän verkkokattavuuden alueellasi. Myös asiakaspalvelun laatu on tärkeää, sillä prepaid liittymän kanssa voi ajoittain ilmetä ongelmia.

Kannattaa pitää mielessä, että prepaid liittymässä ei ole kuukausimaksua. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjä maksaa vain siitä mitä käyttää. Tämä voi olla erityisen hyvä vaihtoehto niille, jotka käyttävät liittymää vähän tai harvoin.

Prepaid liittymän valinta riippuu paljon käyttötarkoituksesta ja käyttäjän henkilökohtaisista tarpeista. Liittymävertailu netissä on kuitenkin hyvä aloituskohta, kun etsit sopivaa prepaid liittymää.

Mistä liittymä kannattaa ostaa?

Prepaid liittymän osto voi tapahtua monella tavalla. Nykyään suurin osa operaattoreista myy liittymiään myös verkkokaupassa, mikä tekee liittymän ostamisesta helppoa ja vaivatonta. Ennen liittymän hankkimista on kuitenkin tärkeää miettiä, mitä ominaisuuksia ja palveluita liittymältä haluaa ja pyrkiä löytämään paras puhelinliittymä tarjous.

Hintojen vertailu on tärkeä osa sopivan liittymän löytämistä. On hyvä tarkastella eri operaattoreiden tarjoamia hintoja ja vertailla niitä keskenään. Hinnat voivat vaihdella operaattoreiden ja liittymätyyppien välillä, joten kannattaa tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin ennen ostopäätöksen tekemistä.

Lisäksi kannattaa seurata operaattoreiden tarjouksia, sillä niiden avulla voi säästää rahaa ja saada enemmän vastinetta rahoilleen. Tarjouksia voi seurata esimerkiksi operaattorien verkkosivuilta tai sosiaalisen median kanavista.

Ostettaessa prepaid liittymää verkkokaupasta on tärkeää varmistaa, että liittymän toimitusaika on riittävän nopea ja että toimitus on luotettava. Lisäksi on hyvä tarkistaa, että liittymä toimii omassa laitteessa ja että sen ominaisuudet vastaavat tarpeita.

Liittymän ostamisen jälkeen kannattaa tutustua sen käyttöön ja mahdollisiin lisäpalveluihin. Monet operaattorit tarjoavat erilaisia lisäpalveluita, joilla voi laajentaa liittymän käyttömahdollisuuksia. Kannattaa tutustua prepaid liittymien valikoimaan netissä ja vertailla eri vaihtoehtoja sekä tietenkin hintoja. Liittymien vertailemisen jälkeen tiedät varmasti, mistä liittymä kannattaa ostaa.

Prepaid liittymä ilman luottotietoja?

Prepaid liittymä ilman luottotietoja on usein mahdollista hankkia. Perinteisesti liittymän hankkiminen on edellyttänyt luottotietojen tarkistusta, mutta prepaidin osalta tämä ei ole välttämätöntä.

Prepaid liittymässä maksat käytöstä etukäteen, jolloin operaattori ei tarvitse tietoa maksukyvystäsi. Tämä tekee prepaidistä helpon ja kätevän vaihtoehdon henkilöille, joilla ei ole luottotiedot kunnossa tai jotka eivät halua sitoutua kuukausimaksulliseen liittymään.

Useimmat operaattorit tarjoavat useita erilaisia prepaid liittymiä eri hintaluokissa ja ominaisuuksilla. Liittymän valinta riippuu omista tarpeista ja käyttötarkoituksesta. Jotkut prepaid liittymät sopivat paremmin esimerkiksi netinkäyttöön, kun taas toiset ovat parempi vaihtoehto pelkästään puheluiden ja tekstiviestien lähettämiseen.

Prepaidin hankkiminen ilman luottotietoja on helppoa ja nopeaa. Tarvitset vain käteistä tai pankkikortin liittymän ostamiseen. Liittymän hankkiminen netistä on myös yleistynyt, ja monilta operaattoreilta liittymän voi tilata kätevästi verkosta.

Prepaid liittymät ovat yleensä hieman kalliimpia kuin laskutusliittymät. Lisäksi prepaid liittymässä ei yleensä ole samanlaisia palveluita kuin laskutusliittymissä, kuten rajatonta dataa. Siksi onkin tärkeää vertailla eri operaattorien tarjontaa ja hintoja ennen sopivan liittymän valitsemista.

Prepaid liittymä ilman luottotietoja on mahdollista hankkia helposti ja nopeasti kaupasta tai netistä. Valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota omaan käyttötarpeeseen ja vertailla eri operaattorien tarjontaa ennen ostopäätöksen tekemistä.

Liittymätarjoukset.fi
Logo