Puhelinliittymä lapselle

Puhelinliittymä lapselle helposti ja edullisesti netistä

Oletko miettinyt sitä, millainen lapsen ensimmäisen puhelinliittymän tulisi olla?

Tätä asiaa pohditaan varmasti jokaisessa lapsiperheessä silloin, kun lapsi saa ensimmäisen puhelimen.

Palvelussamme voit valita useammasta vaihtoehdosta lapsellesi sopivan ensiliittymän helposti ja nopeasti.

Olemme koonneet alla olevaan vertailutaulukkoon kaikki suosituimmat puhelinliittymät lapsille.

Palvelumme käyttäminen on maksutonta ja uuden liittymän tilaamisessa kuluu aikaa vain 5 minuuttia.

Valitse vertailutaulukosta sopivin puhelinliittymä lapselle

Usein kysyttyä lapsen puhelinliittymästä

Millainen puhelinliittymä lapselle?

Mikäli lapsi tai lapsen vanhemmat ei halua, että puhelimella katsotaan videoita ja pelataan pelejä, riittää prepaid-liittymä tai perusliittymä hitaalla 2G tai 3G nettiyhteydellä. Nettiyhteys on kuitenkin hyvä olla, sillä nykyään viestittely ja puhelut hoidetaan yhä enemmän erilaisten nettipohjaisten pikaviestinpalveluiden kautta. Kun liittymä sisältää nettiyhteyden, voit myös paikantaa eksyneen lapsen tai seurata itsenäistä kulkemista harjoittelevaa lasta maksuttoman sovelluksen kautta. Lapsilla kertyy puheluminuutteja ja perinteisiä tekstiviestejä nykyään kuukausitasolla niin vähän, että käytön mukaan laskutettava puhelinliittymä saattaa olla halvin vaihtoehto.

Millainen liittymä 2-3 luokkalaisille lapsille?

Tutkimuksien mukaan kahden kouluvuoden jälkeen lasten mobiilidatan käyttö kasvaa runsaasti. Tässä kohtaa voi olla siis hyvä vaihtoehto hankkia liittymään rajaton netti. Dataa kuluu nopeasti hyvälaatuisten videoiden katselemiseen, pelien ja kuvien latailuun sekä pelien pelaamiseen. Mitä vanhemmaksi lapsi tulee, sitä enemmän dataa kuluu somen, videoiden, pelien, kuvien ja muiden sovelluksien käyttöön. Isommalle koululaiselle kannattaa siis hankkia puhelinliittymä, jossa on nopea nettiyhteys. Sujuvinta netin käyttö on 4G-liittymällä.

Milloin hankkia ensimmäinen puhelinliittymä lapselle?

Yleensä lapsille hankitaan oma liittymä ja puhelin ensimmäiselle luokalle mennessä. Puhelin kannattaa hankkia jo hyvissä ajoin kesällä, silloin lapsella on hyvin aikaa opetella käyttämään kaikkia puhelimen ominaisuuksia.

Kuka voi ostaa puhelinliittymän lapselle?

Liittymän sopimuksen solmijan tulee olla vähintään 18-vuotias henkilö. Lapsi ei siis voi tehdä itse sopimusta, joten yleensä liittymän haltija on huoltaja tai jokin lähipiiristä löytyvä henkilö.

Mitä rajoituksia lapsen liittymään kannattaa valita?

Pienille lapsille kannattaa aina varmuuden vuoksi ottaa käyttöön maksullisten palvelunumeroiden esto. Vaikka lapsi osaisi itse välttää maksullisia palvelunumeroita, voi joku muu saada puhelimen haltuunsa ja soittaa kalliita puheluita tai ostaa esimerkiksi limsaa automaatista, jos esto ei ole käytössä. Toinen rajoitus koskee netin käyttöä, sillä yhä useampi lapsi selaa puhelimella nettiä päivittäin. Puhelimeen ladattavalla sovelluksella on mahdollista hallita lapsen netin käyttöä ja suodattaa netistä ikärajojen mukaan haitallista sisältöä. Puheluja, tekstiviestejä ja netin käyttöä on mahdollista rajoittaa asettamalla puhelimeen saldoraja, jonka täyttyessä puhelinta ei voi enää käyttää. Tällöin lapsi ei pysty myöskään soittamaan vanhemmalle saldorajan täytyttyä. Saldorajan ylittymisestä tai kulutuksesta saa halutessaan tekstiviestimuistutuksen, jonka voi ohjata myös vanhempien puhelimeen.

Miten uusi puhelinliittymä tilataan?

Etsi palvelumme vertailutaulukosta sopivin liittymä ja klikkaa kohdasta ”Tilaa”. Siirryt automaattisesti operaattorin verkkokauppaan, jossa saat vielä tutustua rauhassa liittymän ominaisuuksiin. Tilaa liittymä lapselle täyttämällä tilauslomake operaattorin verkkosivuilla ja seuraamalla heidän antamia ohjeita.

Ensimmäinen puhelin ja puhelinliittymä lapselle

Suurin osa perheistä ostaa lapselle ensimmäisen oman puhelimen ja liittymän ensimmäiselle luokalle mennessä.

Silloin vanhemmat saavat lapsen kiinni nopeasti tarvittaessa ja lapsi vanhemmat.

Älypuhelin ja puhelinliittymä lapselle on myös siitä syystä erittäin järkevä hankinta koululaiselle, että silloin vanhemmat voivat tarvittaessa paikantaa eksyneen lapsen puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla.

Sovelluksen kautta on mahdollista myös vain seurata itsenäistä kulkemista harjoittelevaa pientä lasta omasta älypuhelimesta sekä varmistaa helposti sen, että lapsi on päässyt turvallisesti kotiin.

Puhelin on hyvä ostaa hyvissä ajoin jo varhain kesälomalla, silloin jää hyvin aikaa harjoitella puhelimen käyttöä ennen koulun alkua.

Lapsen vanhemmat päättävät sen, millainen puhelinliittymä on heidän lapselle sopivin ja mitä ominaisuuksia liittymässä tarvitaan. Kaikki vanhemmat eivät välttämättä halua, että liittymä sisältää netin.

Yleensä vanhemmat pelkäävät, että lapsi käyttää liikaa nettiä pelaamiseen ja sopimattomien videoiden katsomiseen.

Nettiyhteys on kuitenkin hyvä olla, koska lasten tyypillisin yhteydenpitokanava on nettipohjainen pikaviestinpalvelu WhatsApp, jonka käyttäminen on täysin ilmaista.

Tänä päivänä kuitenkin puhelinliittymä ilman nettiä alkaa olemaan kiven alla, suurin osa operaattoreista on nimittäin viime vuosien aikana poistanut valikoimastaan kaikki liittymät, jotka eivät sisällä datapakettia.

Valitse alla olevasta listasta se operaattori, jonka tarjoukset haluat nähdä:

Moi Mobiili puhelinliittymät

DNA puhelinliittymät

Saunalahti puhelinliittymät

Telia puhelinliittymät

Ekaluokkalainen ei tarvitse vielä huippunopeaa nettiä

Muutamassa vuodessa on huomannut, kuinka nopeasti 4G-yhteyden hinta on pudonnut kuin lehmän häntä ja tällä hetkellä ei tavallinen 4G liittymä ole kallis hankinta, sen huomaan nopeasti liittymävertailussa.

Nopea 4G puhelinliittymä lapselle ei kuitenkaan ole mikään pakollinen hankinta, puhumattakaan rajattomasta datasta. Mikäli puhelin on tarkoitus hankkia koululaiselle vain tärkeää yhteydenpitoa varten, kuten soittamista.

Mikäli vanhemmat haluavat lapsen liittymään nettiyhteyden, jotta puhelut ja viestit on mahdollista hoitaa nettipohjaisilla sovelluksilla, mutta turhien nettipelien ja videoiden katselemista halutaan rajoittaa, on joihinkin liittymiin mahdollista valita esimerkiksi hidas 2G netti.

Hitaalla 2G netillä tärkeät ominaisuudet, kuten WhatsApp ja muut viestintäsovellukset toimivat loistavasti, mutta sen nopeus ei riitä nettipeleihin ja hyvälaatuisten videoiden toistamiseen.

Näin voidaan rajoittaa lapsen netin käyttöä, sillä yhä useampi lapsi selaa nettiä puhelimella, kuten katselee youtubesta videoita, pelaa nettipelejä ja selaa heille sopimatonta sisältöä tuntikaupalla päivittäin.

Tässä tilanteessa hyvä valinta saattaa olla myös etukäteen maksettu prepaid-liittymä, jolloin netin käyttö loppuu aina kun asetettu saldoraja on ylitetty.

Toki silloin lapsi voi vahingossa selata muutamassa viikossa nettiä niin paljon, että ennakkoon maksettu saldo loppuu, jonka takia myös puhelut ja tekstiviestit eivät toimi.

Puhelinliittymä lapselle saattaa siis tuntua aluksia haastavalta valita, sillä operaattoreita ja liittymiä on monia erilaisia. Pienellä vertailulla paras ja halvin puhelinliittymä lapselle löytyy kuitenkin siitä huolimatta melko nopeasti.

Puhelinliittymä lapselle, mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä?

Kuten jo aikaisemmin kerroimme, jokaisen lapsen vanhemmat päättävät itse millainen puhelinliittymä on ominaisuuksiltaan paras mahdollinen heidän lapselle.

Oli se sitten supernopea nettiliittymä, puhelinliittymä ilman nettiä tai halvin puhelinliittymä netillä.

Pohditaan kuitenkin siitä huolimatta hieman sitä, millainen puhelinliittymä lapselle tai ekaluokkalaiselle voisi olla sopiva ja tietystin edullisin vaihtoehto.

Nykyään pienet lapset tai alakoululaiset eivät enää pidä yhteyttä kavereihin tai vanhempiin perinteisillä tekstiviesteillä, kuten vielä kymmenen vuotta sitten. Myös puheminuutit jäävät kuukausitasolla vähäisiksi.

Perinteisten tekstiviestien ja puheminuuttien vähäiseen käyttöön on yksi ja sama syyllinen, joka on erittäin suosittu nettipohjainen pikaviestinpalvelu, eli WhatsApp. Sen lataaminen puhelimeen ja käyttäminen on täysin maksutonta.

Tästä syystä ei ehkä kannata hankkia lapselle puhelinliittymää, joka sisältää rajattomasti puhetta ja tekstiviestejä.

Todennäköisesti liittymän kustannukset tulevat halvemmaksi, jos puheluista ja viesteistä maksetaan kulutuksen mukaan.

Ekaluokkalainen tarvitsee jo nettiyhteyttä, sillä usein puhelut ja viestit hoidetaan nettipohjaisilla sovelluksilla. Rajaton nettiyhteys on edullinen ja hyvä valinta, silloin vanhempien ei tarvitse pelätä suurta laskua netin käytöstä.

Mobiililaajakaistat ovat parantuneet vuosi vuodelta ja pudottaneet myös hintoja runsaasti viime aikoina. Liikkuva nettiliittymä on netin innokkaalle selaajalle ehdoton hankinta, silloin nettiä voi selata missä ja milloin vain.