Pankkilaina

Hae pankkilaina netistä ilman vakuuksia tai takaajia ja saat alustavan lainapäätöksen heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen.

Voit hakea lainaa valitsemaltasi lainantarjoajalta tai kilpailutuspalvelun avulla, joka toimittaa hakemuksen jopa 25 lainantarjoajalle.

Näin voit saada yhdellä lainahakemuksella monta lainatarjousta ja valita usean tarjouksen joukosta sopivan lainan tarpeisiisi.

Voit hakea uutta pankkilainaa, kilpailuttaa nykyisen lainasi tai yhdistää useamman lainan yhdeksi suuremmaksi lainaksi.
Uno Laina auttaa löytämään sopivimman lainan kilpailuttamalla useita pankkeja ja rahoituslaitoksia
 • Lainamäärä: 1000 – 60 000€
 • Laina-aika: 1 - 20 vuotta
 • Ikäraja: 20 vuotta
 • Nimelliskorko: 4 - 20%
33,99€
/kkOmalaina on 100 % suomalainen turvallinen palvelu. Yli 300 000 asiakasta Suomessa.
 • Lainamäärä: 500 – 60 000€
 • Laina-aika: 1 - 20 vuotta
 • Ikäraja: 18 vuotta
 • Nimelliskorko: 4,19 - 20%
29,99€
/kkRahalaitos on suomalainen lainanvälityspalvelu, joka on toiminut jo vuodesta 2011 lähtien
 • Lainamäärä: 500 – 60 000€
 • Laina-aika: 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja: 20 vuotta
 • Nimelliskorko: 4.5 - 20%
23€
/kkEtua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys
 • Lainamäärä: 500 – 60 000€
 • Laina-aika: 1 - 18 vuotta
 • Ikäraja: 18 vuotta
 • Nimelliskorko: 4,68 - 19%
30,99€
/kkSortter on suomalainen lainojen vertailupalvelu. Vertailu tehdään aina asiakkaan etu ensimmäisenä.
 • Lainamäärä: 500 – 60 000€
 • Laina-aika: 1 - 20 vuotta
 • Ikäraja: 20 vuotta
 • Nimelliskorko: 4 - 20%Zmarta on yksityis- ja yrityslainojen vertailupalvelu, joka on perustettu vuonna 1999.
 • Lainamäärä: 1000 – 60 000€
 • Laina-aika: 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja: 20 vuotta
 • Nimelliskorko: 4,41 - 20%
15€
/kk

Pankkilaina

Pankkilaina on termi, joka saattaa tuoda mieleen monia mielikuvia. Useimmille meistä ensimmäinen ajatus on lainan ottaminen asunnon tai auton hankintaan paikallisesta pankista. Pankkilaina kattaa paljon laajemman käsitteen. Se viittaa mihin tahansa lainaan, joka on otettu miltä tahansa pankilta tai rahoituslaitokselta. Se voi olla esimerkiksi kulutusluotto.

Pankkilainat voivat olla erittäin monipuolisia ja mukautuvia, mikä tekee niistä sopivan rahoitusvälineen monenlaisiin elämäntilanteisiin ja tarkoituksiin. Jos olet esimerkiksi yllättävän suuren kulun edessä, sijoitusmahdollisuuden kynnyksellä, suunnittelet unelmiesi toteuttamista tai haluat yhdistää useita pienempiä lainoja, pankkilaina voi tarjota tarvitsemasi ratkaisun.

Jokainen pankkilaina on erilainen ja ne voivat vaihdella huomattavasti niiden ehtojen, korkotason, laina-ajan ja muun suhteen. Joissakin tapauksissa, saatat saada paremman tarjouksen tai ehdot pienemmältä, paikalliselta pankilta, kun taas toisinaan suuremmat pankit saattavat tarjota kilpailukykyisempiä tarjouksia. Kaikki riippuu omista erityistarpeistasi ja taloudellisesta tilanteestasi.

Tästä syystä on tärkeää kilpailuttaa pankkilainat ja vertailla eri pankkien tarjoamia lainavaihtoehtoja ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Huolellinen lainavertailu voi auttaa löytämään edullisen lainatarjouksen, joka sopii tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi. Tähän voi sisältyä lainaehtojen, korkotason, laina-ajan ja lainan kokonaismäärän vertailu.

Pankkilaina voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton laina. Elämän suurimpiin hankintoihin, kuten asunnon ostoon paras vaihtoehto on vakuudellinen laina. Vakuudetonta pankkilainaa on mahdollista hakea melkeinpä mihin tahansa käyttötarkoitukseen aina alle 1000 eurosta jopa 60 000 euroon saakka ilman vakuuksia tai takaajia.

Palvelumme avulla voit vertailla useita pankkeja, rahoituslaitoksia ja lainojen kilpailutuspalveluja, joista löytyy myös sähkön kilpailutus ja on mahdollista kilpailuttaa myös puhelinliittymät ja muut sopimukset. Esimerkiksi edullisempi liittymätarjous voi tuoda mukavasti säästöä vuositasolla.

Vakuudeton vai vakuudellinen pankkilaina?

Kun ajatellaan pankkilainaa, monilla mielessä korostuvat vakuudelliset pankkilainat. Pankit ja rahoituslaitoksen tarjoavat erilaisia lainavaihtoehtoja, mukaan lukien sekä vakuudelliset että vakuudettomat lainat. Vakuudettomia lainoja ovat esimerkiksi kulutusluotto, joustoluotto, pikavippi, autolaina, opintolaina ja erilaiset yhdistelylainat.

Suuret elämän investoinnit, kuten kodin ostaminen, ovat tyypillisesti sidoksissa vakuudellisiin pankkilainoihin. Vakuudellisissa lainoissa korko on usein alhaisempi, koska lainan turvana käytetään jotakin arvokasta omaisuutta – kuten asuntoa, metsäkiinteistöä tai autoa. On myös tavallista, että vakuudellisessa lainassa on lisäksi mukana yksi tai kaksi henkilötakaajaa, jotka ottavat vastuun osasta lainaa, jos velallinen ei pysty maksamaan sitä. Pienille lainamäärille vakuudellisia lainoja myönnetään harvemmin, koska vakuuden arviointi ja mahdollinen realisointi voivat aiheuttaa pankille merkittäviä kuluja. Vakuudellisen pankkilainan hakuprosessi on yleensä melko aikaa vievä.

Vakuudettomat pankkilainat ovat suunnattu pienempien menojen rahoittamiseen, aina 60 000 euroon saakka. Vakuudettomat pankkilainat ovat hyvä valinta, kun tarkoituksena on rahoittaa pieniä tai keskisuuria hankintoja tai hakea joustoa tilapäiseen taloudelliseen haasteeseen. Koska pankilla on suurempi riski vakuudettomien lainojen kanssa, jos lainan takaisinmaksu ei onnistu suunnitellusti, niiden korot ovat yleensä korkeammat kuin vakuudellisissa lainoissa. Vakuudettomien lainojen hakuprosessi on kuitenkin suoraviivainen ja lainapäätöksen voi saada jopa saman päivän aikana.

Kuten aikaisemmin kerroimme, vakuudellinen pankkilaina on sopiva ja oikeastaan ainoa vaihtoehto esimerkiksi asunnon hankintaan. Vakuudetonta pankkilainaa on mahdollista hakea aina 60 000 euroon saakka netistä, jolloin lainaa varten ei tarvitse olla vakuuksia tai takaajia. Vakuudetonta lainaa hakiessa ei tarvitse olla selvitystä siitä, mihin käyttötarkoitukseen laina haetaan.

Kenelle pankkilainaa voidaan myöntää?

Pankkilainan saamiseksi sinun on täytettävä useita yleisiä ehtoja. Pankkilaina on rahoitusmuoto, jossa pankki myöntää lainaa asiakkaalle tiettyjen ehtojen täyttyessä. Näitä ehtoja ovat esimerkiksi:

Säännölliset ja lainasummaan nähden riittävät tulot: Pankki arvioi hakijan tulojen vakautta ja riittävyyttä takaisinmaksun varmistamiseksi. Vakaat tulot osoittavat pankille, että hakija kykenee maksamaan lainan sovitusti.

Ikärajoitukset: Useimmissa tapauksissa hakijan tulee olla vähintään 18 vuotta täyttänyt, mutta ikärajoitukset voivat vaihdella pankkikohtaisesti. Jotkut pankit voivat asettaa myös yläikärajoja lainan myöntämiselle.

Asuinpaikka: Pankit edellyttävät yleensä, että hakijalla on ollut pysyvä asuinpaikka Suomessa tietyn ajan, esimerkiksi viimeisten kolmen vuoden ajan. Pysyvä asuinpaikka antaa pankille turvaa ja osoittaa hakijan sitoutumista maahan.

Luottotiedot: Pankit tarkistavat hakijan luottotiedot luottotietorekisteristä. Puhtaat luottotiedot ovat tärkeitä, koska ne osoittavat hakijan luotettavuutta maksukäyttäytymisen suhteen. Merkinnät luottotietorekisterissä, kuten maksuhäiriöt, voivat vaikeuttaa pankkilainan saamista.

Verkkopankkitunnukset: Verkkopankkitunnukset helpottavat lainahakemuksen käsittelyä ja lainatarjouksen hyväksymistä sähköisesti. Monet pankit tarjoavat verkkopankin kautta nopean ja kätevän lainahakuprosessin.

On kuitenkin tärkeää huomata, että jokaisella pankilla voi olla omat pankkilainan myöntämiseen liittyvät kriteerinsä ja vaatimuksensa. Ennen lainahakemuksen tekemistä onkin suositeltavaa tutustua tarkasti valitsemasi pankin ehtoihin ja varmistaa, että täytät heidän asettamansa vaatimukset.

Kilpailuta ja vertaile pankkilainat netissä

Nykyään on mahdollista kilpailuttaa laina verkossa. On olemassa useita lainojen kilpailutuspalveluita, jotka voivat auttaa sinua vertailemaan eri pankkien tarjoamia lainoja ja löytämään sinulle sopivan pankkilainan. Näitä palveluita käyttämällä voit säästää aikaa ja vaivaa, sillä voit saada useita lainatarjouksia yhdellä lainahakemuksella sen sijaan, että hakisit pankkilainaa erikseen useasta pankista ja täyttäisit monta lainahakemusta.

Lainojen kilpailutuspalveluiden toimintatapa on yleensä seuraava: sinun tulee täyttää yksi lainahakemus, jossa annat tietoja taloudellisesta tilanteestasi, lainantarpeestasi ja muista tarvittavista tiedoista. Tämän jälkeen lainojen kilpailutuspalvelu voi välittää hakemuksesi eteenpäin useille eri pankeille ja rahoituslaitoksille. Pankit käsittelevät hakemuksesi ja voivat halutessaan tehdä sinulle lainatarjouksen, mikäli katsovat sinun olevan luottokelpoinen hakija.

Mikäli saat useita lainatarjouksia, voit vertailla niitä keskenään. Pankkilainat voivat poiketa toisistaan esimerkiksi korkoprosentin, takaisinmaksuajan tai muiden ehtojen osalta. Sinun tulee huomioida kaikki nämä tekijät ja arvioida, mikä tarjous sopii sinun tarpeisiisi parhaiten. Muista kiinnittää huomiota myös lainan kokonaiskustannuksiin, kuten avausmaksuihin, kuukausittaisiin kuluihin ja muihin mahdollisiin lisäkuluihin.

Lainojen kilpailutuspalveluiden käyttö voi tuoda sinulle useita etuja. Ensinnäkin, voit saada useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella, mikä mahdollistaa lainojen vertailun ja sopivan lainan löytämisen. Lisäksi voit säästää aikaa, sillä sinun ei tarvitse täyttää erikseen lainahakemuksia useille pankeille.

On kuitenkin hyvä tietää, että lainojen kilpailutuspalvelut eivät tee yhteistyötä kaikkien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Voit kuitenkin hyödyntää kilpailutuspalveluja lainaa etsiessä ja lisäksi pyytää lainatarjouksen valitsemiltasi pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Näin voit saada useita lainatarjouksia vertailtavaksi ja valita niistä edullisimman vaihtoehdon.

Hae edullinen pankkilaina yhteishakijan kanssa

Kun etsit edullista pankkilainaa, yksi vaihtoehto on hakea lainaa yhteishakijan kanssa. Yhteishakijalla tarkoitetaan henkilöä, joka hakee lainaa kanssasi yhdessä ja vastaa myös lainan takaisinmaksusta. Yhteishakijan mukaan ottaminen voi parantaa lainan ehtoja ja mahdollistaa edullisemman koron tai suuremman lainasumman.

Monet pankit tarjoavat alennettua korkoa tai parempia lainaehtoja silloin, kun lainahakemuksessa on mukana yhteishakija. Yhteishakijan lisääminen voi vähentää pankin riskiä, sillä heillä on vastuu takaisinmaksusta, mikä voi johtaa parempiin lainaehtoihin. Yhteishakijan läsnäolo voi myös auttaa sinua, mikäli sinulla on heikompi luottoluokitus tai vähäiset tulot, sillä yhteishakijan vahvempi taloudellinen tilanne voi parantaa lainahakemuksesi hyväksymisen mahdollisuuksia.

Yhteishakijan kanssa pankkilainaa hakiessa on tärkeää valita luotettava ja vastuullinen henkilö, joka pystyy ja haluaa vastata lainan takaisinmaksusta yhdessä kanssasi. Yhteishakijan tulee ymmärtää lainan ehdot ja velvollisuudet sekä olla valmis jakamaan vastuu lainasta. On tärkeää keskustella yhdessä yhteishakijan kanssa lainan takaisinmaksusuunnitelmasta ja varmistaa, että molemmat osapuolet ovat sitoutuneita hoitamaan lainanmaksu sovitusti.

Lainaa yhteishakijan kanssa hakiessa tulee täyttää yhteinen lainahakemus, jossa ilmoitetaan sekä päähakijan että yhteishakijan tiedot ja taloudellinen tilanne. Pankki arvioi molempien hakijoiden luottokelpoisuuden ja taloudellisen tilanteen, jotta se voi tehdä päätöksen lainan myöntämisestä ja sen ehdoista.

Edullisen pankkilainan löytäminen yhteishakijan kanssa voi olla hyvä vaihtoehto, mutta on tärkeää vertailla eri pankkien tarjouksia ja lainaehtoja ennen päätöksen tekemistä. Kilpailuttamalla lainat huolellisesti ja vertailemalla useita tarjouksia voit löytää lainan edullisella korolla ja sopivilla ehdoilla.

Pankkilaina on hyvä vaihtoehto lainojen yhdistämiseen

Pankkilaina voi olla hyvä vaihtoehto lainojen yhdistämiseen, kun sinulla on useita erillisiä lainoja eri lainantarjoajilta. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa vanhojen lainojen maksamista pois uudella lainalla, jolloin sinun tarvitsee hoitaa vain yhtä lainaa yhden lainantarjoajan kanssa.

Lainojen yhdistämisen tärkein etu on se, että voit yksinkertaistaa taloutesi hallintaa. Sen sijaan, että sinun pitäisi seurata useita erillisiä lainoja eri eräpäivillä ja eri korkotasolla, voit hoitaa vain yhtä lainaa yhden pankin kanssa. Tämä helpottaa maksujen hallintaa ja vähentää riskiä myöhästyneistä maksuista tai unohtuneista eräpäivistä.

Lainojen yhdistäminen voi usein johtaa alhaisempaan korkoon ja siten pienempiin kuukausittaisiin kustannuksiin. Kun yhdistät useita pienempiä lainoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi, sinulla on parempi neuvotteluasema pankin kanssa. Voit neuvotella edullisemman koron ja paremmat lainaehtojen yhdistelmän uuden lainan avulla.

Lainojen yhdistäminen voi myös auttaa sinua hallitsemaan velkaongelmia ja parantamaan taloudellista tilannettasi. Jos sinulla on useita pieniä lainoja eri lainantarjoajilta, korkokulut voivat nousta korkeiksi ja takaisinmaksu saattaa olla hankalaa. Yhdistämällä lainat yhdeksi lainaksi, voit luoda selkeän takaisinmaksusuunnitelman ja vähentää stressiä velan hoidosta.

Ennen kuin päätät yhdistää lainoja pankkilainalla, on tärkeää harkita joitain seikkoja. Ensinnäkin, tarkista nykyisten lainojesi ehdot ja katso, onko niissä mahdollisia ennenaikaisen takaisinmaksun maksuja tai muita kustannuksia. Vertaile myös eri pankkien tarjouksia ja kilpailuta pankkilainat saadaksesi parhaan mahdollisen koron ja lainaehtojen yhdistelmän.

Muista myös arvioida oma taloudellinen tilanteesi ja varmistaa, että pystyt hoitamaan uuden lainan takaisinmaksun sovitusti. Tee budjetti ja laske, kuinka paljon voit sitoutua kuukausittaisiin maksuihin uuden lainan kanssa. On tärkeää olla rehellinen itselleen ja harkita huolellisesti ennen lainojen yhdistämistä.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on pankkilaina?

Pankkilaina on laina, joka myönnetään pankin tai rahoituslaitoksen toimesta. Se voi olla vakuudeton tai vakuudellinen laina ja se voidaan käyttää erilaisiin tarkoituksiin, kuten asunnon ostamiseen, auton hankintaan tai velkojen yhdistämiseen.

Mitä eroa on vakuudellisella ja vakuudettomalla pankkilainalla?

Vakuudeton pankkilaina ei vaadi vakuuksia, kuten kiinteää omaisuutta, takaamaan lainaa. Vakuudellinen pankkilaina sen sijaan edellyttää jonkinlaista vakuutta, joka voi olla esimerkiksi asunto tai auto. Vakuudellinen laina voi tarjota alhaisemman koron, koska pankilla on turva vakuutena, kun taas vakuudettomissa lainoissa korko voi olla korkeampi.

Voinko saada pankkilainaa ilman vakuuksia?

Kyllä, on olemassa vakuudettomia pankkilainoja, joissa lainaa myönnetään ilman erillisiä vakuuksia, kuten kiinteää omaisuutta tai talletuksia. Vakuudettomien lainojen myöntäminen perustuu hakijan luottokelpoisuuden arviointiin. On hyvä huomata, että vakuudettomat lainat voivat yleensä olla pienempiä summia ja korot voivat olla korkeammat verrattuna vakuudellisiin lainoihin.

Kuinka suuri pankkilaina voi olla?

Pankkilainan määrä riippuu useista tekijöistä, kuten hakijan tulotasosta, luottokelpoisuudesta, takaisinmaksukyvystä ja lainan tarkoituksesta. Vakuudettomissa lainoissa yleiset lainasummat voivat vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Vakuudellisissa lainoissa määrä voi olla huomattavasti suurempi riippuen vakuuden arvosta.

Miksi kannattaa kilpailuttaa pankkilaina?

Kilpailuttamalla pankkilainoja voit vertailla eri pankkien tarjouksia ja löytää parhaan mahdollisen koron ja lainaehtojen yhdistelmän tarpeisiisi. Kilpailuttamalla saat myös paremman neuvotteluaseman pankkien kanssa ja mahdollisuuden saada alhaisemman koron tai muita etuja.

Liittymätarjoukset.fi
Logo