Suoramarkkinointikielto

suoramarkkinointikielto

Suoramarkkinointikielto ja puhelinmyyntikielto helposti netistä

Onko yli-innokas operaattori tai kenties lehtimyyjä kohdellut sinua epäasiallisesti? Kyllästyttääkö sinua jatkuva puhelinmyyjien soittelu? Mikäli vastasit myönteisesti, ehkä olisi korkea aika hankkia puhelinmyyntikielto.

Tiedät varmasti sen tunteen, kun tuntematon numero soittaa useamman kerran saman päivän aikana ja vastatessa alkaa puhelimen toisessa päässä Pertin loputon puheripuli. Puhelinmyyjä ei vaivaudu edes kysymään, soittiko pahaan aikaan? Muuten puhelu loppuisi ja liittymätarjous, laihdutuspillerit tai lehtitarjoukset jäisi esittelemättä.

Tässä kohtaa puristat puhelintasi jo niin kovaa, ettei siitä ole minuutin kuluttua juuri mitään jäljellä. Ellet sitten lyönyt jo aikaisemmin luuria puhelinmyyjän korvaan. Mitäpä sitä kieltämään, puhelinmyynti on usein ärsyttävää.

Mikäli olet samaa mieltä ja et haluaisi enää vastaanottaa puheluita puhelinmyyjiltä, kannattaa hankkia suoramarkkinointikielto. Telemarkkinointikielto, eli puhelinmyynnin esto vähentää tehokkaasti puhelinmyyntiä.

Suoramarkkinointikielto 6 euron vuosimaksulla – Ei muita kuluja

1.) Puhelinmyynnin esto, eli telemarkkinointikielto puhelinmyynnille.

2.) Tietosi suodatetaan pois noin viikon kuluttua yli 600 suoramarkkinointia harjoittavan yrityksen listoilta.

3.) Suomen Telemarkkinointiliitto ry (STML) reklamoi puolestasi kieltoa rikkovaa puhelinmyyjää.

4.) Puhelinmyynnin yhä jatkuessa liitto tekee toimenpideilmoituksen yrityksen tietosuojavaltuutetulle.

5.) Tarvittaessa STML ryhtyy oikeustoimiin toistuvasti kieltoa rikkovia yrityksiä vastaan.

6.)  Suomen Telemarkkinointiliitto välittää suoramarkkinointikiellon Trafille ja Väestörekisterikeskukselle.

7.) Jäsenenä voit myös itse ilmoittaa STML palveluun yrityksiä, jotka harjoittavat telemarkkinointia sekä ilmiantaa kieltojen laiminlyömisestä.

Tiesitkö, että Trafi ja Väestörekisterikeskus myyvät henkilötietoja suoramarkkinointitarkoituksiin yrityksille? Mikäli haluat kieltää tietojesi luovuttamisen ja päästä tehokkaasti eroon puhelinmyynnistä, hanki telemarkkinointikielto.

Poista tietosi yli 600 suoramarkkinointia harjoittavan yrityksen listoilta

Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n tarjoama suoramarkkinointikielto, eli puhelinmyynnin esto puhelinmyynnille on tilattavissa helposti netistä. Palvelun käyttöönottoon kuluu aikaa vain muutama minuutti.

Kun otat palvelun käyttöön hintaan 6 euroa vuosi, saat käyttöösi puhelinmyyntikiellon. Samalla tietosi poistetaan yli 600 suoramarkkinointia tekevän yrityksen listoilta. He eivät saa sen jälkeen ottaa sinuun yhteyttä.

Mikäli kuitenkin yritysten puhelinmyynti jatkuu kiellosta huolimatta, voit raportoida asiasta Suomen Telemarkkinointiliittoon. He hoitavat asian siitä eteenpäin puolestasi ja tekevät ilmoituksen kyseisen yrityksen tietosuojavaltuutetulle sekä tarvittaessa ajavat asiaa puolestasi oikeudessa. (Mahdollisista kuluista vastaa STML ry)

Jäsenenä sinulla on myös mahdollisuus itse ilmoittaa Suomen Telemarkkinointiliitolle, jos jokin yritys lähestyy sinua häiritsevällä puhelinmyynnillä tai laiminlyö kieltoa. Mikäli olet kieltänyt yritystä ottamasta sinuun yhteyttä tuloksetta, ota ihmeessä yhteyttä Suomen Telemarkkinointiliittoon. He auttavat sinua kaikissa tilanteissa.

Kuinka kauan telemarkkinointikielto on voimassa?

Suoramarkkinointikielto, eli tarkemmin sanottuna puhelinmyyntikielto on voimassa aina vuoden kerrallaan, jonka jälkeen jäsenyys uusiutuu automaattisesti, mikäli sitä ei ole erikseen päätetty.

Jäsenyyden uusiutuessa maksu peritään puhelinlaskulla, jos palveluun liittyminen on tapahtunut tekstiviestitse.

Mikäli haluat perua tai irtisanoa palvelun, voit tehdä sen helposti palvelun verkkosivuilla tai tekstiviestillä.

Miten telemarkkinointikielto perutaan?

Mikäli et ole jostain syystä täysin tyytyväinen palveluun, voit perua sen milloin itse haluat netissä tai tekstiviestillä.

Voit perua jäsenyyden kahdella eri tavalla:

Lähetä tekstiviesti ”ESTO SULJE” numeroon 173322, jos olet aktivoinut jäsenyyden tekstiviestillä.

Päätä jäsenyys palvelussa (kirjautuneena) muuttamalla jäsenyyden tilan ”aktiivinen” kohdasta ”ei aktiivinen”.

Huom: Jäsenmaksua tai sen osaa ei palauteta, jos päätät jäsenyyden kesken yhden vuoden kauden.

Suoramarkkinointikielto on moniin muihin palveluihin verrattuna huomattavasti vaivattomampi irtisanoa tai peruuttaa. Yleisesti kaikki palvelut on helposti tilattavissa, mutta irtisanominen on tehty usein erittäin haastavaksi.

Mistä puhelinmyyjä saa numeroni?

Puhelinmyyjät voivat saada puhelinnumerosi lukuisista eri paikoista. Harva tietää, että Trafi ja VRK myyvät henkilötietoja suoramarkkinointia harjoittaville yrityksille, kuten esimerkiksi lehtitaloille tai urheiluseuroille.

Lähes jokainen meistä on tehnyt tilauksen jostakin verkkokaupasta. Tilausta tehdessä hyväksyt yrityksen käyttöehdot ja tietosuojaselosteen, jolloin annat markkinointiluvan kyseiselle yritykselle. Tämän jälkeen yrityksellä on lupa kohdistaa sinuun suoramarkkinointia esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Sähköpostimarkkinointi on melko harmitonta, suurin osa tarjousviesteistä suodattuu roskapostikansioon. Yritysten uutiskirjeet on myös helppo peruuttaa klikkaamalla vain viestin lopussa olevaa ”peruuta uutiskirje” linkkiä.

Puhelinmyynti on taas aivan toinen asia, sillä tutkimuksien mukaan suomalaisista kolme henkilöä neljästä ei haluaisi vastaanottaa puhelinmyyjien puheluita. Mikäli puheluita ei halua, kannattaa hankkia suoramarkkinointikielto.

Jos et halua, että Trafi ja Väestörekisterikeskus myy tietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin, on sinulla oikeus kieltää tietojen luovuttaminen esimerkiksi hankkimalla telemarkkinointikielto, joka maksaa 6 euroa/vuosi.

Miten voin estää puhelinmyyjien soittelun?

On monta eri tapaa vähentää tai rajoittaa puhelinmyyntiä. Suoramarkkinointikielto suoraan yhteyttä ottavalle puhelinmyyjälle on yksi tapa päästä puhelinmyynnistä eroon yksi soittaja kerrallaan. Voit halutessasi kieltää puhelinmyyjää käyttämästä tietojasi markkinointitarkoituksissa. Tämän jälkeen yritys ei saa ottaa sinuun yhteyttä.

Tässä kohtaa täytyy huomauttaa, että yllä olevalla ohjeella voit vähentää puhelinmyyntiä, mutta edelleen puhelinmyyjät soittavat sinulle samaan tapaan kuin ennenkin. Kyseessä on siis melko hidas tapa päästä eroon puhelinmarkkinoinnista. Ei kuitenkaan hätää, on paljon tehokkaampiakin tapoja rajoittaa puhelinmyyntiä.

On kuitenkin kerrottava tässä vaiheessa, ettei puhelinmyynnin lopettamiseksi ole mitään taikakeinoja, joilla puhelinmyyjistä pääsisi eroon lopullisesti. Sillä monet ihmiset luovuttavat henkilötietonsa markkinointitarkoituksiin usein myös itse sitä tietämättä. Henkilötiedot tahtovat vuotaa markkinointitarkoituksiin aina jotakin kautta.

Maksullisista palveluista Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n tarjoama palvelu on yksi suosituimmista. Jäsenten suoramarkkinointikielto välitetään Trafille ja Väestörekisterikeskukselle sekä asetetaan puhelinmyyntikielto, joka koskee kaikkea kuluttajille suunnattua puhelinmyyntiä. Lisäksi jäsenten tiedot poistuvat yli 600 yrityksen listoilta.

Mitä suoramarkkinointi sitten tarkoittaa?

Suoramarkkinoinnilla tarkoitetaan markkinointia, jolla lähestytään kuluttajaa postitse, sähköpostilla tai puhelimitse.

Tietosuoja-asetus velvoittaa rekisterinpitäjää (yritystä) ilmoittamaan kuluttajalle jo henkilötietojen keräämisvaiheessa, jos hänen henkilötietoja aiotaan käyttää suoramarkkinointiin. Mikäli näin ei ole tehty, ei kuluttajan tietoja saa käyttää suoramarkkinointitarkoituksissa.

Kuluttajalla on aina oikeus tietää, mistä markkinoija on saanut kuluttajan henkilötiedot. Hänelle on myös selkeästi ilmoitettava, että hänellä on oikeus kieltää suoramarkkinointi.

Kuluttajalla on oikeus kieltää henkilötietojensa käyttö suoramarkkinointitarkoituksissa. Kieltotapa vaihtelee aina suoramarkkinointimuodon mukaan.

Suoramarkkinointikielto voidaan tehdä seuraavilla tavoilla

Huutaako puhelimesi jatkuvasti puhelinmyyjien ansiosta vain oletko kyllästynyt erilaisten yritysten sähköpostimarkkinointiin? Alla listattuna muutama toimiva keino vähentää suoramarkkinointia.

1.) Ilmoita suoraan puhelinmyyjälle tai markkinoijalle, ettet halua tietojasi käytettävän suoramarkkinointitarkoituksissa. Kielto koskee kyseistä yritystä, eikä he saa lain mukaan ottaa sinuun yhteyttä.

2.) Sähköpostimarkkinoinnin kohdalla voit peruuttaa yrityksen uutiskirjeen tai tarjousviestin vastaanottamisen helposti viestin lopussa olevan peruuta uutiskirje linkin kautta. Näin tietosi poistetaan yrityksen listoilta.

3.) Kiellä nimi- ja osoitetietojesi luovutus viranomaisten ylläpitämissä tietokannoissa.

4.) Ilmoittaudu suoramarkkinoinnin rajoituspalveluun, kuten Suomen Telemarkkinointiliitto ry. Telemarkkinointikielto, eli puhelinmyynnin esto ja suoramarkkinointikielto Trafille ja VRK:lle maksaa vain 6€/vuosi. Palvelu rajoittaa puhelinmyyntiä ja tietojesi luovutusta suoramarkkinointia harjoittaville yrityksille.

5.) asml.fi – ohjeistaa verkkosivuillaan, että kuluttaja voi rajoittaa puhelinmyyntiä tehokkaasti soittamalla palvelunumeroon 0600 134 04. Palvelun kautta voit pyyhkiä tietosi pois yhdellä puhelulla yli 600 yrityksen listoilta, jotka harjoittavat puhelinmyyntiä. Palvelu on avoinna ma-pe klo 8-18. Puhelun hinta 0,39 €/min+pvm, jonotus on maksuton.

Suoramarkkinointikielto saattaa olla tulevaisuudessa täysin tarpeeton

Vaikka tänä päivänä maksullinen telemarkkinointikielto, eli puhelinmyyntikielto on erittäin suosittu, ei se ole sitä välttämättä vuosien kuluttua. Saattaa nimittäin olla, että jossain vaiheessa puhelinmyyntiä aletaan rajoittamaan jollain tapaa tai kielletään jopa kokonaan, mutta se ei kuitenkaan tapahdu varmasti vielä moneen vuoteen.

Suomessa suurin osa väestöstä on nimittäin kurkkua myöten täynnä puhelinmyynti. Suurin osa ei haluaisi ottaa vastaan lainkaan puhelinmyyjien soittoja, mutta sitä on mahdotonta saada loppumaan kokonaan.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on saanut yli 4000 puhelinmyyntiin liittyvää ilmoitusta vuoden aikana. Tämä lukema on noin 30% enemmän kuin muina vuosina. Jokainen ymmärtää, että ilmoitettu lukema on vain jäävuoren huippu, sillä hyvin harva tekee itse ilmoitusta kuluttajaneuvojille tai kuluttaja-asiamiehelle. Suurin osa hoitaa asian varmasti itse.

Euroopan komissiossa on tehty jo muun muassa ehdotuksen, jonka mukaan kuluttajan pitäisi antaa suostumus puhelinmyyntiin ihan samalla tavalla kuin sähköpostimarkkinoinnissa, mutta elinkeinoelämä on hylännyt ehdotukset ainakin tähän mennessä.

Usein kysyttyä telemarkkinointikiellosta

Mikä Suomen Telemarkkinointiliitto on?

STML ry, eli Suomen Telemarkkinointiliitto on telemarkkinointikieltopalvelu kuluttajille. Kannattajajäsenyyden hinta on 6 euroa / vuosi. Jäsenenä saat käyttäjätunnuksen ja salasanan jäsensivulle ja telemarkkinointikieltopalvelun käyttöösi.

Mitä STML ry sitten tekee?

Suomen Telemarkkinointiliitto ry valvoo jäsentensä puolesta sitä, että Suomessa suoramarkkinointia harjoittavat yritykset noudattavat lakia ja ottavat huomioon kannattajajäsenien suoramarkkinointikiellot sekä lopettavat kieltojen johdosta jäseniin kohdistetun puhelinmyynnin.

Mitä vuosimaksu sisältää?

Maksamalla 6 euron vuosimaksun, saat telemarkkinointikiellon puhelinmyynnille, suoramarkkinointikielto Trafille ja Väestörekisterikeskukselle, STML ry reklamoi puolestasi kieltoa rikkovalle puhelinmyyjälle, soittelun jatkuessa kiellosta huolimatta STML tekee toimenpideilmoituksen yrityksen tietosuojavaltuutetulle ja tarvittaessa ajaa asiaa puolestasi oikeudessa. (kaikista kuluista vastaa STML ry)

Kuinka paljon puhelinmyynnin esto maksaa?

Puhelinmyyntikielto ja suoramarkkinointikielto Trafille ja VRK:lle maksaa yhteensä vain 6 euroa / vuosi.

Kuka voi ostaa telemarkkinointikiellon?

Puhelinmyyntikiellon voi hankkia kuka vain täysi-ikäinen henkilö.

Miten telemarkkinointikielto maksetaan?

Mikäli liittyminen on tapahtunut tekstiviestillä, peritään jäsenmaksu puhelinlaskulla. Palvelussa voit maksaa jäsenmaksun myös verkkopankkitunnuksilla.

Liittymätarjoukset.fi
Logo