Rajattoman liittymän hyvät ja huonot puolet

Rajattoman liittymän hyvät ja huonot puolet

Nykyaikana täysin rajaton liittymä on suosituin liittymätyyppi, mutta onko se halvin vaihtoehto? Tänä päivänä yhä useampi kuluttaja valitsee liittymäkaupoilla rajattoman puhelinliittymän vaikka todellisuudessa osa ominaisuuksista jää vähäiselle käytölle. Suosittelemme jokaista tarkistamaan, onko liittymäsi varmasti sopiva todellista kulutusta ajatellen?

Rajaton liittymä on suosituin liittymätyyppi

Onko sinulla käytössä täysin rajaton puhelinliittymä, jonka kiinteään kuukausihintaan sisältyy rajattomasti dataa, puheaikaa ja perinteisiä tekstiviestejä? Suurella todennäköisyydellä juuri sinulla on rajaton liittymä käytössä, sillä se on ollut suosituin liittymätyyppi jo useamman vuoden ajan. Suuri suosio johtuu varmasti ainakin osaksi siitä, että se on täysin huoleton vaihtoehto.

Rajaton liittymä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että mobiilidata, puhelut ja tekstiviestit sisältyvät liittymän kuukausihintaan ja kaikkia ominaisuuksia saa käyttää kuukausittain täysin huolettomasti ilman minkäänlaisia rajoituksia tai lisäkustannuksia. Rajaton liittymä oli erinomainen silloin, kun soitettiin vielä tavallisia puheluja ja lähetettiin paljon tekstiviestejä, mutta onko se enää?

Operaattorien valikoimassa on lisäksi rajattomia puhelinliittymiä, jotka sisältävät vain rajattoman nettiyhteyden, mutta tekstiviestit ja puhelut laskutetaan kulutuksen mukaan. Osa rajattomista liittymistä on varustettu uudenlaisella hintakatolla, jolloin puheluista ja tekstivieteistä veloitetaan käytön mukaan, mutta kuitenkin enintään asetetun hintakaton verran kuukaudessa.

Liittymää vaihtaessa kannattaa tarkistaa, onko hintakatolla varustettu puhelinliittymä perinteistä rajatonta liittymää edullisempi vaihtoehto. Esimerkiksi nyt DNA liittymät ja Telia liittymät valikoimassa on rajaton 200m hintaan 23,99€/kk ja Moi liittymät valikoimassa on rajaton 200m hintaan 18€/kk. Puhelut ja tekstiviestit veloitetaan kulutuksen mukaan, mutta hintakatto on 4€/kk.

Varmasti suurimmalla osalle Moi Mobiilin rajaton liittymä uudenlaisella hintakatolla tulee halvemmaksi kuin perinteinen rajaton puhelinliittymä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että nykyaikana soitetaan puheluja ja lähetetään perinteisiä tekstiviestejä huomattavasti vähemmän kuin useampi vuosi sitten. Olisiko nyt hyvä aika tarkistaa liittymätarjoukset ja vaihtaa liittymä edullisempaan?

Rajattoman puhelinliittymän hyvät ja huonot puolet

Perinteinen rajaton liittymä on siitä syystä erinomainen vaihtoehto, että kaikkia ominaisuuksia saa käyttää täysin huolettomasti kiinteään kuukausihintaan. Kuukausimaksun suuruutta ei tarvitse murehtia oikeastaan lainkaan, koska summa on aina saman suuruinen. Rajaton nettiliittymä on siis huoleton valinta, sillä voit surffailla netissä vaikka koko kuukauden putkeen, soitella tai lähettää tekstiviestejä mielin määrin.

Rajaton mobiililaajakaista tunnetaan myös edullisena vaihtoehtona, sillä kiinteään kuukausihintaan saa kaikki ominaisuudet käyttöön. Vielä useampi vuosi sitten rajattoman puhelinliittymän sai käyttöön riittävän nopealla nettiyhteydellä hintaan 18,90-19,90€/kk, mutta hinnat ovat olleet nousussa jo pidemmän aikaa. Tänä päivänä vastaavanlainen Telia liittymä maksaa jo vajaa 24,00€/kk.

Hintojen yhä noustessa, ei perinteinen rajaton liittymä olekaan enää välttämättä se kaikista halvin puhelinliittymä ja toimivin vaihtoehto. Rajattoman liittymän yksi huono puoli on myös rajaton puhe- ja viestipakettia, joka nostaa myös osaltaan kuukausimaksun suuruutta. Kuka oikeasti tarvitsee nykyaikana rajattomasti puheaikaa ja etenkään rajattomasti perinteisiä tekstiviestejä?

Varmasti valtaosalla puhelimen käyttäjistä puhelut ja tekstiviestit jäävät nykyään vähäiselle käytölle, sillä soittaminen ja viestien lähettäminen onnistuu vaivattomasti ja täysin ilmaiseksi erilaisten sovellusten kautta. Whatsapp on yksi suosituimmista sovelluksista, jonka kautta suurin osa lähettää tavallisten viestien lisäksi ääniviestejä, kuvia ja videoita.

Rajattomien puhelinliittymien suosituin ominaisuus on rajaton data, jolloin nettiä voi käyttää täysin huolettomasti joka kuukausi. Joskus kannattaa kuitenkin tarkistaa puhelinlaskusta, kuinka paljon on kuluttanut dataa kuukauden aikana. Moni voisi helposti myös vähentää mobiilidatan käyttöä käyttämällä wifi-yhteyttä, joka on Suomessa saatavilla työpaikoilla ja monissa muissa paikoissa.

Onko rajaton puhelinliittymä halvin vaihtoehto?

Useimmat valitsevat suoraan rajattoman liittymän, koska niitä on operaattoreilla valikoimassa eniten ja harva osaa arvioida kuukausittaista datan, puhelujen ja tekstiviestien tarvetta. Rajaton liittymä on helppo valita, koska kiinteällä kuukausimaksulla saa käyttöönsä rajattomasti kaikkia tarvittavia ominaisuuksia, eikä lisäkustannuksia pääse tavallisessa käytössä syntymään.

Rajaton liittymä tunnetaan edullisena ja huolettomana, jonka takia yhä useampi myös sellaisen valitsee. Monet matkapuhelimen käyttäjät kuluttavat kuitenkin puheaikaa ja tekstiviestejä erittäin vähän, jolloin oikeastaan maksetaan kuukausimaksu vain rajattomasta nettiyhteydestä. Useat rajattomien liittymien omistajat kuluttavat dataa harvoin edes 9 Gt vertaa kuukaudessa.

Rajattoman liittymän käyttäjien kannattaa tarkistaa viimeisestä puhelinlaskusta, kuinka paljon dataa, puheaikaa ja tekstiviestejä on kuluttanut kuukauden aikana. Yleisesti kulutus suositellaan tarkistamaan viimeisen puolen vuoden ajalta ja laskemaan sen mukaan keskiarvo. Tämä johtuu siitä, että yhtenä kuukautena ominaisuuksia on saattanut kuluttaa enemmän ja toisena vähemmän.

Kun olet tarkistanut kulutuksen, voit aloittaa liittymävertailun rajattomien ja perusliittymien välillä. Halvin puhelinliittymä on vaivatonta etsiä palvelumme liittymätaulukosta, kun tiedät tarkalleen, kuinka paljon kulutat keskimäärin ominaisuuksia kuukaudessa. Valikoimassa on useita erilaisia rajattomia liittymiä ja huomattavasti edullisempia datapaketilla varustettuja puhelinliittymiä.

Rajattomien liittymien hinnat

Kuten aikaisemmin totesimme, rajattomia liittymiä on pidetty edullisina jo vuosikausia. Suuri osa puhelimen käyttäjistä tarvitsee nopeaa ja rajatonta nettiyhteyttä ja rajaton puhelinliittymä kiinteällä kuukausihinnalla on huoleton valinta. Rajattomien liittymien hinnat ovat kuitenkin noussee melko paljon viime vuosien aikana.

Useampi vuosi sitten rajattoman puhelinliittymän sai nopealla nettiyhteydellä hintaan 18,90-19,90 euroa kuukaudessa. Tänä päivänä vastaavanlainen liittymä maksaa jo hieman alle 24,00€/kk. Valikoimassa on myös huomattavasti kalliimpia rajattomia liittymiä, mutta ne ovat uusia 5G liittymiä.

Moi Mobiili toi Suomen markkinoille uudenlaisia rajattomia puhelinliittymiä hetki sitten, jotka varmasti haastavat perinteisiä rajattomia liittymiä. Moi Mobiilin rajattomissa 4G liittymissä ja 5G liittymissä netti on nimensä mukaisesti rajaton, mutta puhelut ja tekstiviestit hinnoitellaan kulutuksen mukaan.

Uudenlaisen liittymistä tekee puheluille ja tekstiviesteille asetettu hintakatto, joka on 4 euroa kuukaudessa. Mikäli kulutat puheaikaa ja tekstiviestejä vain vähän, maksat kulutuksen mukaan. Mikäli kulutat puheaikaa ja tekstiviestejä yli 4 euron edestä kuukaudessa, maksat kuitenkin vain 4 euroa kuluja kuukaudessa.

Liittymätarjoukset.fi
Logo