Puhelinliittymä netistä edullisella tarjousjaksolla

puhelinliittymä

Puhelinliittymä on suurimmalla osalla suomalaisista jokapäiväisessä käytössä niin vapaa-ajalla kuin työpaikallakin. Liittymän käytöstä kertyy joka kuukausi kuluja, jonka takia liittymän hinta on syytä tarkistaa säännöllisin väliajoin, mikäli ei halua maksaa ylihintaa.

Puhelinliittymä suositellaan kilpailuttamaan säännöllisesti

Oletko kuullut, että liittymätarjous olisi hyvä tarkistaa vähintään kerran vuodessa? Koko perheen liittymien hinta kannattaa tarkistaa vuosittain, silloin ei varmasti maksa turhaan ylihintaa. Vuositasolla säästöä voi kertyä yllättävän paljon, jos vaihdat koko perheen liittymät kertaheitolla edullisempaan.

Hyödyntämällä liittymätarjoukset, voit saada samat tai jopa paremmat ominaisuudet halvemmalla. Alla olevassa vertailutaulukossa on kaikki Moi Mobiilin, Telian, Elisa Saunalahden ja DNA:n tarjoukset. Säännöllinen hintojen seuraaminen voi palkita jopa yli satoja euroja pienemmällä puhelinlaskulla vuositasolla.

Mikä parasta, liittymävertailu on aina ilmaista ja uuden liittymän tilaaminen vie aikaa vain 5-10 minuuttia. Suurin osa tarjouksista on voimassa uusille asiakkaille, jonka ansiosta saat melko varmasti kilpailevalta teleoperaattorilta nykyistä halvemman puhelinliittymän.

Hanki puhelinliittymä halvemmalla netistä

Sivuiltamme löydät helposti ja nopeasti kaikkien Suomen suurimpien operaattorien ajankohtaiset liittymätarjoukset. Vertailutaulukkoomme on koottu kaikki Telian, Moi Mobiilin, Elisa Saunalahden ja DNA:n uudet puhelinliittymät.

Palvelussamme voit vertailla täysin ilmaiseksi operaattorien ominaisuuksia ja hintoja. Kaikki puhelinliittymät ovat listattu samaan taulukkoon, joka helpottaa huomattavasti liittymävertailua.

Vertailutaulukossamme on joka päivä kymmeniä eri liittymävaihtoehtoja, joten valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle ominaisuuksiltaan halvin puhelinliittymä.

Oli tarpeesi sitten halvin liittymä, puhelinliittymä lapselle, nettiliittymä, pieni puhepaketti, yritysliittymä tai kovaan käyttöön soveltuva liittymä, kannattaa ehdottomasti tutustua palvelumme valikoimaan.

Aloita puhelinliittymien vertailu yllä olevasta taulukosta, josta näet kaikkien operaattorien puhelinliittymät, tarjoushinnat, ominaisuudet ja muut kustannukset helposti ja nopeasti.

Puhelinliittymä vertailu vie aikaa vain muutaman minuutin ja uuden liittymän tilaaminen noin 5-10 minuuttia.

Suosittelemme tutustumaan myös Vet.fi puhelinliittymävertailun valikoimaan.

Palvelustamme löydät alla olevien operaattorien halvimmat puhelinliittymät:

Moi liittymät

Elisa liittymät

DNA liittymät

Telia liittymät

Milloin liittymä on syytä kilpailuttaa?

Nykyään lähes jokaisella on älypuhelin ja siksi puhelinliittymät ovat joka päivä kovassa käytössä, jonka takia liittymä tulisi olla ominaisuuksiltaan käyttäjälle paras mahdollinen sekä sisältää kaikki ne ominaisuudet, joita käyttäjä tarvitsee.

Puhelinliittymän vaihtamiseen ei ole kuitenkaan yleisesti vain yhtä tiettyä syytä, vaan yleensä puhelinliittymä ei vastaa enää ollenkaan tai osittain käyttäjän vaatimuksia tai se on yksinkertaisesti liian vanha ja kallis.

Jos nykyinen puhelinliittymäsi maksaa yli tai lähes 30 euroa kuukaudessa, suosittelemme vaihtamaan sen edullisempaan. Uskomme, että löydät tilalle ominaisuuksiltaan saman tai paremman liittymän huomattavasti edullisempaan kuukausihintaan.

Vaikka ihmisiä kehoitetaan vertailemaan liittymien hintoja säännöllisesti ja vaihtamaan se halvempaan ainakin kerran vuodessa, jää monilla puhelinliittymä vertailu tekemättä. Tästä syystä paketti ei vastaa käyttäjän tarpeita ja on usein kallis.

Mikäli käyttäjä ei viitsi tarkistaa operaattorien tarjouksia ja kilpailuttaa liittymää säännöllisesti, saattaa käydä myös niin, että käyttäjä ei itsekkään osaa kertoa sitä, mistä nykyisen paketin hinta tarkalleen koostuu.

Tänä päivänä lähes kaikki puhelinliittymät sisältävät nettiyhteyden, mutta mikäli et tarvitse lainkaan nettiä, kannattaa tarkistaa löytyykö valikoimasta paketti, jossa ei ole lainkaan nettiä hieman halvempaan kuukausihintaan.

Miten löytää itselle sopiva puhelinliittymä?

Suurta liittymävalikoimaa selatessa saattaa aluksi tuntua siltä, että sopiva liittymä on lähes mahdotonta löytää.

Ei ole ihme vaikka aluksi tuntuisi siltä, että liittymävalikoima on liian suuri ja operaattoreita on paljon ja kaikilta heiltä löytyy monta hyvää liittymätarjousta.

Miten siis löytää sopiva ja edullinen puhelinliittymä helposti näin suuresta valikoimasta?

Liittymävertailu on huomattavasti helpompaa, kun aloitat liittymien vertailun tutustumalla vanhaan puhelinlaskuusi, jonka jälkeen tiedät millainen puhelinliittymä kannattaa hankkia seuraavaksi.

Ehkä nykyisessä liittymässä on jotain puutteita, esimerkiksi liian hidas netti tai tarvitset enemmän puheaikaa tai ehkä enemmän tekstiviestejä? Vai onko nykyisessä liikaa ominaisuuksia, joita et enää tarvitse?

Tässä kohtaa on hyvä miettiä tarkasti valmiiksi, millaisen puhelinliittymän tarvitsee, jolloin vertailu helpottuu huomattavasti ja silloin uusi liittymä pitäisi olla varmasti paras mahdollinen sinulle.

Vanhassa laskussa on eritelty käytetyt puheminuutit, tekstiviestit ja datan määrä. Jo ensivilkaisulla näet sen, mistä nykyisen puhelinliittymäsi hinta on suurimmaksi osaksi koostunut.

Nykyään halvin puhelinliittymä netillä on melko helppo löytää vertailutaulukostamme, mutta hinnan lisäksi kannattaa tutustua huolellisesti myös netin ominaisuuksiin.

Käy nämä viisi asiaa läpi ennen kuin tutustut uusiin liittymiin, silloin tiedät millaisen paketin tarvitset.

1. Mistä nykyisen liittymäsi hinta koostuu?

2. Kuinka paljon olet käyttänyt puheaikaa, tekstiviestejä ja dataa kuukaudessa?

3. Tuleeko uudessa liittymässä olla datan käyttö edullista myös ulkomailla?

4. Tarvitsetko puhelimessa nettiä?

5. Rajaton puhelinliittymä vai veloitus puheminuuteista, tekstiviesteistä ja datasta käytön mukaan?

Kun olet käynyt läpi yllä olevat viisi asiaa ja tutustunut ajan kanssa vanhaan puhelinlaskuusi, on uusi puhelinliittymä paljon helpompi valita, kun tietää oman tarpeensa.

Mikäli et jostain syystä löytänyt itsellesi sopivaa liittymää, suosittelemme tutustumaan Puhelinliittymä.com palvelun valikoimaan.

Miten uusi puhelinliittymä tilataan?

Uuden liittymän tilaaminen on nykyään todella nopea ja helppo prosessi. Uuden liittymän etsimisessä ei yleensä kulu aikaa kuin muutama minuutti ja uuden liittymän tilaamisessa menee aikaa noin 10 minuuttia sen jälkeen kun halvin liittymätarjous on löytynyt.

Mikäli et kuitenkaan ikinä ole tilannut liittymää netistä tai se tuntuu jostain syystä vaikealta, katso alta ohjeet joita seuraamalla onnistut varmasti.

Ensimmäisenä voit vertailla ja valita vertailutaulukosta itsellesi sopivan puhelinliittymän. Voit käyttää vertailuun aikaasi juuri niin kauan kuin haluat, sillä vertailu on palvelussamme täysin maksutonta.

Vertailutaulukko on erinomainen apu uutta, ominaisuuksiltaan parempaa tai edullisempaan liittymää etsiessä, sillä siinä on selkeäsi listattu liittymän nopeus, hinta ja ominaisuudet.

Oli tarpeesi sitten huippunopealla netillä varustettu 5G paketti tai puhelinliittymä ilman nettiä.

Kun olet löytänyt sopivan operaattorin ja liittymän, voit siirtyä operaattorin omille verkkosivuille tutustumaan tarkemmin pakettiin klikkaamalla kohdasta ”tilaa”.

Operaattorin verkkosivuilla tulee vain seurata selkeitä ohjeita ja täyttää tilauslomake sekä lopuksi allekirjoittaa uusi sopimus omilla verkkopankkitunnuksilla.

Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen saat vielä tilausvahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, jossa näkyy tilatut tuotteet ja muut tiedot selkeästi. Tarkista nämä tiedot vielä oikeiksi kaikessa rauhassa.

Mikäli tilasit nykyisen liittymän tilalle uuden puhelinliittymän eri operaattorilta, ei sinun tarvitse huolehtia vanhan liittymän irtisanomisesta, sillä uusi operaattori irtisanoo nykyisen maksutta.

Uusi puhelinliittymä on nyt tilattu, eikö ollutkin helppoa ja nopeaa? Uusi sim-kortti toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä postitse ilmoittamaasi osoitteeseen.

Kannattaako valita halvin puhelinliittymä?

Yksi tärkeimmistä kriteereistä uutta tilatessa on se, että uusi puhelinliittymä on edullinen, mutta liittymävertailua tehdessä ei kannata etsiä ainoastaan halvinta vaihtoehtoa.

Suosittelemme punnitsemaan eri vaihtoehtoja aina monipuolisesti, eli hinnan, ominaisuuksien ja nopeuden mukaan. Toki operaattorit on myös tärkeää muistaa vertailla uutta liittymää hankkiessa.

Halvin puhelinliittymä on yleensä perusliittymä, jonka hinta koostuu puhutuista minuuteista, lähetetyistä tekstiviesteistä ja netin käytöstä käytön mukaan.

Perusliittymä on vertailussa usein halvin paketti, mutta kovassa käytössä se voi olla jopa kallein vaihtoehto.

Huomattavasti suositumpi vaihtoehto on ollut jo vuosien ajan rajaton puhelinliittymä, joka sisältää nimensä mukaisesti rajattomasti puhetta, tekstiviestejä ja netin käyttöä.

Rajaton liittymä on huoleton vaihtoehto, sitä voi käyttää kuukaudessa niin paljon kuin haluaa täysin huolettomasti ja puhelinlasku on silti kuukausittain saman suuruinen, esimerkiksi 19,90 euroa.

Halvin puhelinliittymä netillä on usein juuri rajaton liittymä, sitä voit käyttää rajattomasti ilman pelkoa kalliista puhelinlaskusta.

Mikäli et kuitenkaan tarvitse liittymääsi lainkaan nettiä ja puhelut sekä tekstiviestitkin jäävät kuukausittain vähäisiksi, suosittelemme tutustumaan halvimpiin vaihtoehtoihin.

Sopiva puhelinliittymä suurkuluttajalle

Yleisesti puhelinliittymän suurkuluttaja käyttää liittymäänsä seuraavasti. Monet käyttävät samaa liittymää  vapaa-ajalla ja töissä, joten puheminuutteja, tekstiviestejä ja netin käyttöä kertyy runsaasti kuukausittain.

Puheminuutteja ja perinteisiä tekstiviestejä kertyy runsaasti joka kuukausi.

Suurin osa netin selaamisesta tapahtuu puhelimella.

Lähettää lähes päivittäin suuria liitteitä sähköpostitse.

Videoita ja elokuvia katsotaan pääsääntöisesti puhelimesta.

Suurkuluttajalle parhaiten soveltuva puhelinliittymä on nykyaikainen 4G tai 5G liittymä, jonka nopeus on 100-1000 Mbit/s.

Varmasti paras valinta on rajaton liittymä, joka sisältää nimensä mukaisesti rajattomasti puheminuutteja, tekstiviestejä ja netin käyttöä. Kaikki tämä rajattomasti aina saman suuruiseen kuukausihintaan.

Tällöin käyttäjä voi puhua puhelimessa, lähettää perinteisiä tekstiviestejä ja surffailla internetissä töissä ja vapaa-ajalla niin paljon kuin ikinä tarve vaatii ilman suurta puhelinlaskua.

Esimerkiksi Iltalehti vertaili vaativaan käyttöön soveltuvia puhelinliittymiä suurkuluttajille, jossa Moi Mobiili selviytyi voittajana ja ainoana, joka tarjoaa liittymää suurkuluttajalle alle 30 eurolla kuukaudessa.

Paras puhelinliittymä peruskäyttäjälle

Liittymän peruskäyttäjä käyttää puhelinta yleisesti vain vapaa-ajalla, huomattavasti vähemmän kuin suurkuluttaja.

Netin käyttö on melko vähäistä päivittäin, netin selaaminen jää sään ja uutisten katsomiseen.

Kuukausitasolla netin selaaminen jää todella vähäiseksi, välillä saattaa kulua jopa päiviä ilman netin käyttöä.

Puhetta kertyy kuukaudessa noin 200-300 minuuttia.

Perinteisiä tekstiviestejä lähtee noin 100-150 kpl kuukaudessa.

Mikäli puhelimen käyttö todella jää joka kuukausi näin vähäiseksi, sopiva puhelinliittymä voisi olla nykyaikainen 4G liittymä, joka sisältää noin 200-300 tekstiviestiä ja noin 300 minuuttia puhetta.

Toinen vaihtoehto on rajaton liittymä, jossa puheminuuteista, tekstiviesteistä ja datan käytöstä maksetaan joka kuukausi sama kiinteä hinta.

Peruskäyttäjän kannattaa tutustua rauhassa vertailutaulukomme tarjouksiin ja selvittää mikä operaattori tarjoaa sopivan paketin.

Vertailua tehdessä suosittelemme myös pohtimaan, kannattaako puheluista, tekstiviesteistä sekä datasta todella maksaa käytön mukaan vai kiinteä kuukausimaksu.

Puhelinliittymä vähäiseen käyttöön

Etsitkö sopivaa liittymää vanhemmalle ihmiselle, joka ei käytä puhelimella lainkaa nettiä, tekstiviestit ja puheminuutit jäävät kuukausitasolla hyvin vähäisiksi? Puhelinta käytetään lähinnä puheluihin vastaamiseen.

Vai etsitkö sopivaa liittymää vanhaan työpuhelimeen, jolla ei voi selata nettiä, tekstiviestejä ja puheminuutteja kertyy kuukausittain melko vähän?

Puhelinliittymä parhailla mahdollisilla ominaisuuksilla ja kattavalla sekä nopealla 5G tai 4G netillä on näissä tilanteissa yleensä turhan kallis vaihtoehto. Järkevämpi hankinta on paketti, joka on suunniteltu vähäiseen käyttöön.

Yleisesti voisi sanoa, että puhelinliittymä jää melko vähäiselle käytölle, jos tekstiviestejä kuluu kuukaudessa alle 50 kpl ja puheminuutteja noin 50 tai maksimissaan 100 minuuttia.

Vähäiseen käyttöön tarkoitetuissa liittymissä hinta koostuu käytön mukaan puhutuista minuuteista ja lähetetyistä tekstiviesteistä, jolloin vähäiseen käyttöön tarkoitettu puhelinliittymä tulee pakostakin halvemmaksi kuin liittymä, joka sisältää rajattomasti puhetta, tekstiviestejä ja dataa kiinteään kuukausihintaan.

Vähäiseen käyttöön tarkoitetuissa perusliittymissä ei ole yleensä myöskään nettiä, joten et joudu maksamaan myöskään netistä, jota et edes tarvitse tai jota ei ole edes mahdollista käyttää vanhalla puhelimella.

Puhelinliittymä ilman nettiä on mahdollista hankkia, mutta niihin on tarvittaessa myös mahdollista liittää netti.

Vähäiselle käyttäjälle riittää helposti perusliittymä, jonka hinta koostuu puheesta ja tekstiviesteistä käytön mukaan. Sellainen on mahdollista saada tänä päivänä jopa alle 10 euron kuukausihintaan.

Katso halvimmat puhelinliittymät liittymätaulukostamme, johon on koottu tämän viikon parhaat liittymätarjoukset.

Ennakkoon maksettu liittymä

Normaali jälkikäteen laskutettava puhelinliittymä on Suomessa huomattavasti suositumpi kuin prepaid liittymä.

Suomessa prepaid liittymien käyttö on harvinaista verrattuna muuhun Eurooppaan.

Yleisesti Euroopan maissa prepaid liittymien osuus liittymämarkkinoista on noin 40-90 prosenttia.

Suomessa niiden osuus on kuitenkin vain noin 10 prosenttia, mutta niiden käytön odotetaan vielä yleistyvän.

Prepaid eroaa tavallisesta siten, että käyttäjä maksaa sen käytöstä etukäteen.

Prepaid puhelinliittymä toimii siten, että käyttäjä ostaa paketin netistä tai R-kioskilta, jonka jälkeen liittymään ladataan saldoa esimerkiksi 10-20 eurolla.

Tällä maksulla asiakas saa vapaasti käyttää liittymää, eli soittaa, lähettää perinteisiä tekstiviestejä ja käyttää nettiä niin kauan kuin saldoa riittää.

Tämän jälkeen käyttäjän pitää maksaa jälleen etukäteen liittymästä joko kaupassa tai verkossa.

Prepaid liittymän hyvät puolet:

 • Voit maksaa puhelinlaskun etukäteen.
 • Voit olla täysin varma siitä, ettei puhelimen käytöstä kerry yllätyskuluja.
 • Mahdollisimman simppeli puhelinliittymä.
 • Mahdollisuus pitää tiukemmin huolta yksityisyydestä.
 • Numeroasi ei löydy mistään numeropalveluista.
 • Voit olla varma siitä, ettei ei-toivotut kauppiaat tai lehtimyyjät soittele sinulle.

Prepaid liittymän huonot puolet:

 • Prepaid vanhenee, et voi saada samaa numeroa enää käyttöösi.
 • Et voi käyttää kaikkia niitä lukuisia palveluja, joita voit käyttää perinteisellä laskutettavalla liittymällä.
 • Useimmat joukkoliikenteen mobiililippusovellukset eivät toimi prepaid-liittymällä.
 • Prepaid tulee pitää aktiivisena säännöllisillä, operaattorista riippuen korkeintaan 6-12 kk välein tapahtuvilla latauksilla.
 • Mikäli saldo loppuu kesken, et pysty soittamaan tai lähettämään tekstiviestiä.
 • Saldon ostaminen vaatii netin tai käynnin kaupassa.

10 syytä vaihtaa puhelinliittymä uuteen jo tänään

 • Et ole tyytyväinen nykyisen operaattorisi asiakaspalveluun.
 • Sama liittymä on ollut käytössä jo kaksi vuotta.
 • Liittymä on mielestäsi liian kallis.
 • Paketti sisältää ominaisuuksia, joita et tarvitse.
 • Netti pätkii ja on liian hidas.
 • Ei sisällä ominaisuuksia, joita tarvitset.
 • Löysit paremman edullisempaan hintaan.
 • Sait toiselta operaattorilta paremman liittymätarjouksen.
 • Ystävä suositteli vaihtamaan puhelinliittymän nykyaikaisempaan.
 • Et ole varma, mistä liittymäsi hinta koostuu.

Tärkeää tietoa puhelinliittymistä

Mikä liittymä sopii minulle?

Mikäli et ole täysin varma siitä, mikä paketti on sinulle paras vaihtoehto, tarkista puhelinlaskusi erittelystä käyttämäsi puheluminuutit, tekstiviestit, datan määrä ja laskun loppusumma. Näitä tietoja tarkastelemalla on huomattavasti helpompaa valita itselle sopivin liittymä.

Onko puhelinliittymän vaihtaminen vaikeaa?

Se on todella helppo ja nopea prosessi. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin tilata uusi puhelinliittymä joko nykyiseltä operaattoriltasi tai toiselta palveluntarjoajalta. Teleoperaattorit hoitavat vaihdon puolestasi, joten kaikki tapahtuu automaattisesti.

Miten vanha puhelinliittymä irtisanotaan?

Sinun ei tarvitse ilmoittaa nykyiselle operaattorille vanhan liittymän sulkemisesta tai operaattorin vaihdosta, sillä uusi palveluntarjoaja hoitaa asian puolestasi. Saat uudelta operaattorilta tekstiviestin heti, kun uusi puhelinliittymä on käyttövalmis ja voit vaihtaa puhelimeesi uuden sim-kortin.

Joudunko luopumaan nykyisestä puhelinnumerostani?

Voit halutessasi säilyttää vanhan puhelinnumerosi, vaikka vaihtaisit operaattoria. Uusi palveluntarjoaja saattaa kuitenkin ehdottaa sinulle uutta numeroa. Yleensä kaikkien operaattorien välillä numeron siirtoaika on noin 4 - 10 arkipäivää.

Vaikuttaako maksuhäiriömerkintä liittymän saamiseen?

Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa tavallisen kuukausimaksullisen liittymän saamista. Puhelinliittymä on kuitenkin mahdollista saada vaikka luottotiedoissa olisi merkintä, varsinkin prepaid-liittymän hankkiminen onnistuu. Osa operaattoreista saattaa myöntää liittymän rajoituksilla, eli (lisämaksulliset palvelut estetty), toiset taas saattavat vaatia liittymää avatessa vakuusmaksua, joka on suuruudeltaan noin 100 – 200 euroa.

Voiko netistä tilatun puhelinliitymän peruuttaa?

Verkosta tilattujen palveluiden ja laitteiden kohdalla on aina kuluttajasuojalain mukainen 14 päivän peruutusoikeus. Puhelinliittymä täytyy peruuttaa 14 päivää sopimuspäivästä, jolloin erillistä syytä peruuttamiselle ei tarvitse antaa. Mikäli tilaamasi liittymä ei vastannutkaan odotuksia tai ei jostain muusta syystä ollut sellainen kuin odotit, ilmoita peruutuksesta mahdollisimman nopeasti operaattorille heidän verkkosivuillaan, kirjeellä tai puhelimitse.