Parhaat vinkit halvempaa puhelinliittymää etsivälle

Parhaat vinkit halvempaa puhelinliittymää etsivälle

Tässä artikkelissa tarjoamme neuvoja ja vinkkejä kaikille heille, jotka haaveilevat halvemmasta puhelinliittymästä. Vinkkien avulla voit saada nykyistä edullisemman puhelinliittymän ja tiedät, milloin puhelinliittymä kannattaa vaihtaa. Vaihtamalla puhelinliittymäsi tarjoushintaiseen, voit säästää yli 100 euroa vuoden puhelinlaskuissa.

Vertaa liittymät helposti ja nopeasti netissä

Meidän mielestä liittymien vertailun ei pitäisi olla monimutkaista eikä aikaavievää. Tästä syystä haluamme jakaa vinkkejä ja neuvoja, jotka auttavat sinua löytämään halvimman liittymän ja samalla säästämään sekä aikaa että rahaa. Mietitkö puhelinliittymäsi päivittämistä edullisempaan? Nykytekniikan ansiosta liittymän vaihtamista suunnittelevan ei tarvitse kierrellä kaupoissa kysellen liittymätarjouksia.

Voit sen sijaan helposti vertailla liittymähintoja netissä suunnitelluissa palveluissa, jotka kokoavat yhteen Suomen suurimpien operaattorien puhelinliittymät. Jos haluat löytää nykyistä halvemman liittymän mahdollisimman vaivattomasti, kannustamme sinua tutustumaan palvelumme laajaan liittymätarjontaan.

Riippumatta siitä, etsitkö perinteistä 4G liittymää, uutta 5G liittymää, puhelinliittymää nopealla nettiyhteydellä tai liittymää ilman nettiä, löydät varmasti sopivan ja kustannustehokkaan vaihtoehdon. Puhelinliittymä vertailussamme on mukana kaikki Moi liittymät, Telia liittymät, Elisa liittymät ja DNA liittymät. Suurin osa liittymistä on saatavilla 12-24 kuukauden tarjousjaksoina uusille asiakkaille.

Uusille asiakkaille suunnattua tarjousta hyödyntämällä voit säästää jopa yli 100 euroa vuoden aikana puhelinlaskuissasi. Edullisen tarjousjakson päättyessä voit vaihtaa liittymäsi jälleen tarjoushintaiseen, mutta tämä todennäköisesti tarkoittaa operaattorin vaihtoa, sillä liittymätarjoukset ovat voimassa vain kunkin operaattorin uusille asiakkaille.

Rajattomat puhelinliittymät

Rajaton puhelinliittymä tarjoaa sinulle mahdollisuuden soittaa, lähettää tekstiviestejä ja surffata netissä ilman huolta datarajoituksista kiinteällä kuukausihinnalla. Nämä rajattomat liittymät ovat nyt enemmän sääntö kuin poikkeus liittymämarkkinoilla, sillä suurin osa operaattoreista tarjoaa huomattavan määrän rajattomia liittymiä verrattuna kulutuspohjaisiin liittymiin.

Kuitenkin kuluttajien tulisi olla huolellisia ja laskea, tuleeko rajaton liittymä todella olemaan halvempi kuin kulutuksen mukaan laskutettava liittymä. On tärkeää ymmärtää, että rajattomassa liittymässä puhelut ja tekstiviestit eivät ole ilmaisia, vaan niille on asetettu tietty hinta, joka sisältyy kiinteään kuukausimaksuun.

Nykyään puheluiden ja tekstiviestien käyttö on monilla vähäistä, koska erilaiset ilmaiset sovellukset mahdollistavat viestien lähettämisen ja puheluiden soittamisen ilmaiseksi. Siksi ennen liittymän valintaa on hyvä tarkistaa viimeisten puhelinlaskujen todelliset puheluiden ja tekstiviestien määrät.

Jos käyttösi on ollut vähäistä, kulutuksen mukaan laskutettava liittymä saattaa olla edullisempi vaihtoehto. Jos taas käytät paljon puheluita ja tekstiviestejä, rajaton liittymä saattaa olla halvempi. Rajattomat puhelinliittymät ovat nykyään suositumpia kuin kulutuksen mukaan laskutettavat, mutta on tärkeää tehdä tietoinen valinta, joka vastaa todellista käyttöäsi.

Kulutuksen mukaan laskutettavat liittymät

Jokainen operaattori tarjoaa useita kulutuspohjaisia liittymiä, joissa kuitenkin netin käyttö on rajatonta. Monet kuluttajat saattavat vältellä näitä liittymiä, koska puhelut ja tekstiviestit laskutetaan niissä käytön perusteella.

Joillekin kuluttajille saattaa nousta pelko yllättävästä ja suuresta puhelinlaskusta, jos jonakin kuukautena puheluita ja tekstiviestejä kuluu odotettua enemmän. Kuitenkin nykyään tämänkaltaisia pelkoja ei juurikaan ole, sillä suuri osa älypuhelinten käyttäjistä hyödyntää sovelluksia kuten WhatsApp, joka mahdollistaa viestien lähettämisen ja puheluiden soittamisen ilmaiseksi.

Jotkut nykyaikaiset liittymät ovat myös varustettu maksukatolla, kuten Moi potti, Moi rajaton 4G 200M, Moi reilu 5G 400M ja Moi reilu 5G 1000M. Näissä liittymissä puhelut ja viestit laskutetaan käytön mukaan, mutta on asetettu esimerkiksi 4 euron kuukausittainen maksukatto. Tämä tarkoittaa, että jos maksukatto ylittyy, ovat liittymän ominaisuudet ilmaisia kuukauden lopun ajan.

Siten halvin puhelinliittymä voi hyvinkin olla kulutuksen mukaan laskutettava liittymä, jos suurimman osan puheluista ja viesteistä lähettää pikaviestisovellusten kautta. Ennen liittymän valintaa kannattaa tarkistaa oma todellinen kulutus, jotta pystyy arvioimaan, onko rajaton vai kulutuksen mukaan laskutettava liittymä edullisempi vaihtoehto.

Operaattorin vaihto kannattaa

Voimme rohkeasti väittää, että merkittävä osa puhelinliittymän vaihtajista on onnistunut löytämään edullisemman vaihtoehdon toisen operaattorin valikoimasta. Tämä johtuu pääosin siitä, että operaattorit kilpailevat ankarasti asiakkaista ja houkuttelevat uusia asiakkaita tavallista paremmilla tarjouksilla.

Voit tutustua operaattorien uusille asiakkaille suunnattuihin tarjouksiin esimerkiksi osoitteessa Liittymätarjoukset.fi. Jos olet tällä hetkellä Elisa Saunalahden asiakas, olisi suositeltavaa tarkistaa Telian, DNA:n sekä Moi Mobiilin uusille asiakkaille tarjoamat liittymätarjoukset. Tällä tavoin voit hyödyntää heidän tavallista houkuttelevammat hintansa, jotka ovat saatavilla ainoastaan uusille asiakkaille.

Uudet asiakkaat saavat operaattorista riippuen 12-24 kuukauden tarjouskauden, jolloin kuukausimaksu on tavallista alhaisempi. Tarjouskauden päätteeksi liittymän hinta palaa normaaliksi, eikä kyseinen liittymä ole enää välttämättä halvin vaihtoehto.

Tässä vaiheessa on suositeltavaa kilpailuttaa puhelinliittymä uudestaan ja vertailla toisten operaattorien liittymätarjouksia. Suomessa noin 20 prosenttia väestöstä vaihtaa operaattoria vuosittain. Operaattorin vaihtaminen saattaa olla myös välttämätöntä, jos haluaa hyödyntää edullisempia liittymätarjouksia.

Näin voit saada liittymän operaattoriltasi pilkkahintaan

Onko puhelinliittymäsi tarjousjakso loppunut ja hinta kivunnut ylemmäs? Oletko ollut tyytyväinen nykyiseen operaattoriisi ja haluaisit jatkaa asiakkuutta? Voit ottaa suoran yhteyden operaattorisi asiakaspalveluun soittamalla, täyttämällä lomakkeen heidän verkkosivuillaan tai lähettämällä sähköpostia, ja pyytää uutta tarjousta liittymästäsi.

Toinen vaihtoehto on hankkia uusi puhelinliittymä joltakin toiselta operaattorilta, ja yleensä nykyinen operaattorisi ottaa sinuun yhteyttä jo viikon sisällä. He huomaavat, että olet aikeissa siirtyä toisen operaattorin asiakkaaksi, ja saattavat siksi tarjota sinulle nykyistä liittymääsi huomattavasti alennettuun kuukausihintaan.

Vaikka olisitkin jo tilannut uuden liittymän toiselta operaattorilta, voit silti ottaa vastaan nykyisen operaattorisi tarjouksen. Tässä tapauksessa ei tarvitse erikseen peruuttaa tai irtisanoa jo tilattua liittymää. Monet ovat täten saaneet vanhan liittymänsä huomattavasti tavallista edullisemmin ja voivat jatkaa tutun liittymän käyttöä.

Jos et hyväksy operaattorisi tarjousta muutaman päivän sisällä, saattavat he lähettää sinulle toisen, entistä houkuttelevamman tarjouksen. Operaattorit eivät halua menettää asiakkaitaan kilpailijoille, minkä vuoksi he tekevät parhaansa pitääkseen nykyiset asiakkaansa tyytyväisinä aina viimeiseen asti.

Kilpailuta puhelinliittymä kerran vuodessa

Yksi suosituimmista neuvoista säästää rahaa puhelinliittymässä on kilpailuttaa liittymä säännöllisesti. Suosittelemme asiakkaita tarkastamaan liittymän hinnoittelun joka vuosi. Vuotuinen tarkistus on suositeltavaa, koska operaattorien tarjousjakso uusille asiakkaille on yleensä kestoltaan vain vuoden, minkä jälkeen hinnat palautuvat tavalliseen tasoon.

Tässä vaiheessa on lähes varmaa, että löydät nykyistä edullisemman puhelinliittymän, kunhan vain tarkistat ajantasaiset tarjoukset. Tämä on myös hyvä tilaisuus varmistaa, että liittymäsi ei sisällä ominaisuuksia, joita et todellisuudessa tarvitse, mutta jotka nostavat sen hintaa.

Saattaa myös olla, että toivot nopeampaa mobiililaajakaistaa, ja tähän tarpeeseen vastaaminen on helppoa samalla kun päivität puhelinliittymäsi uuteen. Markkinoille on nyt saapunut uudet erittäin nopeat 5G-liittymät, jotka monet kuluttajat todennäköisesti hankkivat lähivuosina. Useimmille 5G-liittymille on tarjolla vastaavia liittymätarjouksia, joita tarjotaan tällä hetkellä nykyisille 4G-liittymille.

Liittymätarjoukset.fi
Logo