Mobiililaajakaista helposti ja edullisesti netistä

mobiililaajakaista

Operaattorien hinnoittelussa saattaa olla suuriakin eroja

Onko sinulla haussa mobiililaajakaista puhelimeen, tietokoneeseen, tablettiin, robottiruohonleikkuriin tai riistakameraan?

Vai haluatko vain tarkistaa puhelinliittymien hinnat ja muut ominaisuudet eri operaattorien valikoimasta?

Mikäli vastasit myönteisesti, tulit juuri oikeaan paikaan. Täältä voit tutustua eri operaattorien tarjontaan.

Hinnoissa saattaa olla toisinaan suuriakin eroja operaattorien välillä, joten tarjouksia kannattaa aina seurata.

Palvelumme vertailutaulukosta löydät Moi Mobiilin, Telian, DNA:n ja Elisa Saunalahden tarjoukset.

Kilpailuta puhelinliittymä säännöllisesti ja voit säästää kymmeniä ellet jopa satoja euroja vuodessa.

Jokainen liittymätarjous on voimassa rajoitetun ajan, joten vertaile ja vaihda edullisempaan jo tänään.

Mikä mobiililaajakaista on?

Se on liikkuva nettiliittymä, jonka käyttö ei ole sidottu ainoastaan yhteen paikkaan.

Mobiililaajakaista on yleisnimitys SIM-kortin kautta toimivalle internet-yhteydelle, jota voidaan käyttää esimerkiksi puhelimessa, tietokoneessa tai tabletissa.

Langaton verkkoyhteys on silloin ajankohtainen hankinta, kun internettiin pitää päästä oman kodin ulkopuolella.

Sen avulla voit milloin vain surffailla netissä, lukea sähköpostia, kuunnella musiikkia, katsoa elokuvia tai tehdä töitä internetissä tien päällä, mökillä, junassa ja missä ikinä liikutkin.

Tietokoneessa liikkuva laajakaista saadaan toimintaan nettitikulla tai mokkulalla, joka on pieni USB-modeemi tai verkkosovitin. Se kytkeytyy operaattorin puhelinverkkoon sisään asennetun SIM-kortin avulla.

Puhelimella käyttäessä mobiililaajakaista on osa puhelinliittymäsopimusta.

Tabletilla nettiliittymää voi käyttää WLAN-yhteydellä, tablettia varten hankitulla mobiililaajakaista-liittymällä tai tietokoneen nettitikulla, jonka SIM-kortti asennetaan suoraan tablettiin samoin kuin puhelimeen.

Palvelumme kautta löydät varmasti edullisen mobiililaajakaistan. Ennen liittymän ostamista, kannattaa liittymävertailu tehdä huolellisesti.

Valitse alta operaattori, jonka puhelinliittymä tarjoukset haluat nähdä:

Moi liittymät

Elisa liittymät

DNA liittymät

Telia liittymät

Miksi mobiililaajakaista kannattaa kilpailuttaa?

Kilpailuttaminen kannattaa tehdä säännöllisesti tietenkin sen takia, että sillä voit helposti varmistaa sen, ettet maksa nykyisestä nettiliittymästäsi liikaa.

Kilpailuttamalla liikkuvan laajakaistan esimerkiksi kerran vuodessa, pysyt aina ajantasalla operaattorien hinnoittelusta ja kun markkinoille ilmestyy halvempi vaihtoehto, voit vaihtaa heti edullisempaan.

Nykyään nettiliittymä on suositeltavaa kilpailuttaa puhelinliittymän tavoin kerran tai kaksi kertaa vuodessa. On hyvä muistaa, että myös yritysliittymät kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti.

Suomessa toimii useita operaattoreita, jotka tuovat markkinoille jatkuvasti toinen toistaan edullisempia mobiililaajakaista tarjouksia ja pyrkivät näin houkuttelemaan uusia asiakkaista ”talliinsa” sekä tietystin pitävät viimeiseen asti kiinni nykyisistä asiakkaistaan.

Koska operaattoreita on useita on selvää, että kaikkien tarjouksien perässä voi olla mahdotonta pysyä.

Siksi palvelumme vertailutaulukkoon lisätään kaikki puhelinliittymä ja mobiililaajakaista tarjoukset suosituimmilta operaattoreilta.

Näin sinun ei tarvitse kahlata läpi kaikkien operaattorien verkkosivuja nähdäksesi heidän puhelinliittymä tarjoukset, vaan näet kaikki tarjoukset kätevästi yhdeltä verkkosivulta täysin ilmaiseksi.

Mikäli edullisempi liittymätarjous löytyy, pääset tilaamaan sen helposti suoraan operaattorin verkkosivuilta.

Mobiililaajakaistan kilpailuttaminen saattaa tuntua aluksi työläältä, mutta se kannattaa kuitenkin tehdä, sillä säännöllinen vertailu sekä hintojen silmällä pitäminen saattaa tuoda vuositasolla suuria säästöjä.

Mikäli et ole kilpailuttanut nettiliittymää vuosiin, voi olla että tälläkin hetkellä voisit saada toiselta operaattorilta ominaisuuksiltaan saman tai jopa paremman huomattavasti edullisempaan hintaan.

Onko langaton nettiliittymä riittävän nopea?

Liikkuva mobiililaajakaista on saatavilla tänä päivänä niin puhelimeen, tietokoneeseen, tablettiin kuin riistakameraankin. Se tarjoaa riittävän nopeuden peruskäyttöön niin kotona, mökillä kuin matkoilla.

Nykyaikainen langaton nettiliittymä tarjoaa peruskäyttöön riittävän nopeuden, sillä verkot ovat laajentuneet ja parantuneet kovaa vauhtia ja takuulla paranevat vielä tulevaisuudessakin.

Langaton mobiililaajakaista on pakollinen hankinta, mikäli internet-yhteyttä haluaa käyttää muuallakin kuin kotona, kuten esimerkiksi reissussa, ulkomailla tai työmatkoilla.

Tänä päivänä nettiliittymä on saatavilla laitteeseen kuin laitteeseen, tietokoneeseen mokkulan tai nettitikun avulla, tablettiin, puhelimeen, riistakameraan tai robottiruohonleikkuriin pelkällä SIM-kortilla.

Kotiin kannattaa kuitenkin hankkia mielummin kiinteä laajakaista, sillä se on huomattavasti nopeampi vaihtoehto, eikä se pätki niin paljoa kuin liikkuva laajakaista.

Miltä operaattorilta mobiililaajakaista kannattaa hankkia?

Liittymätarjoukset.fi on täysin puolueeton vertailusivusto, joka esittelee sivustolla Moi Mobiilin, Telian, DNA:n ja Elisa Saunalahden tuotteita. Emme siis suosittele vain yhden operaattorin tuotteita, vaan vertailemme kaikki operaattorit.

Mobiililaajakaista vertailussa käyttäjä voi vertailla vertailutaulukosta kaikkien operaattorien tuotteita ja vertailla niiden hintoja sekä muita ominaisuuksia helposti toisiinsa.

Mikäli tarkastellaan esimerkiksi Elisa Saunalahden, Moi Mobiilin ja DNA:n valikoimaa, joissa on kaikissa on 100 Mbit/s tiedonsiirtonopeus ja rajaton netti, niin halvin vaihtoehto on tällä hetkellä Moi Mobiili.

Moi Mobiilin nettiliittymä sisältää 100 Mbit/s tiedonsiirtonopeuden ja rajattoman netin hintaan 18 euroa kuukausi.

Elisa Saunalahdella ja DNA:lla vastaavat mobiililaajakaistat maksavat noin 25 euroa kuukausi.

Suosittelemme kuitenkin aina tarkistamaan ajankohtaiset hinnat operaattorien omilta verkkosivuilta ja tarkistamaan huolellisesti vertailtavista paketeista sen, mitä ominaisuuksia paketit sisältävät.

Kannattaako valita halvin mobiililaajakaista?

Mobiililaajakaistaa ei suositella milloinkaan valitsemaan hinnan perusteella, eli sitä mikä sattuu olemaan kaikista halvin vaihtoehto.

Halvin nettiliittymä ei ole automaattisesti paras vaihtoehto jokaiselle käyttäjälle, sillä itselle paras vaihtoehto riippuu aivan täysin omista kulutustottumuksista.

Halvin nettiliittymä pienellä datalla saattaa tulla loppupeleissä jopa kalliimmaksi jos datakatto ylittyy nopeasti.

Vertailu kannattaa aloittaa etsimällä vertailutaulukosta jokaiselta operaattorilta itselle ominaisuuksiltaan paras mobiililaajakaista, jonka jälkeen pakettien hintoja ja ominaisuuksia on helppo vertailla.

Operaattorien tarjoamissa paketeissa saattaa olla suuriakin eroja, siksi vertailuun kannattaa kuluttaa hetki aikaa.

Yleensä hätiköiden ostettu mobiililaajakaista ei ole kaikista halvin ja paras vaihtoehto.

Mobiililaajakaistojen vertailu ilman vertailutaulukkoa on varmasti vaikeaa ja aikaa vievää puuhaa ja siksi vertailu jää yleensä monilla ihmisillä tekemättä.

Meidän sivuilla voit helposti vertailla mobiililaajakaistat maksutta milloin vain ja niin usein kuin itse haluat.

Kuinka nopea mobiililaajakaista kannattaa hankkia?

Vertailussa kannattaa todella ottaa huomioon myös riittävä nopeus, sillä paketeissa on suuria eroja.

Kannattaa pohtia hieman miten käyttää internettiä ja miten käyttö jakaantuu sijainnin ja laitteiden välillä.

Mobiililaajakaistaa hankkiessa on hyvä miettiä muutama asia valmiiksi:

1. Käytätkö nettiä vain satunnaisesti vai tarvitsetko nettiä päivittäin?

2. Katsotko usein elokuvia, lataatko isoja tiedostoja tai oletko nettipelien suurkuluttuja?

3. Tarvitsetko nettiä tärkeissä työtehtävissä, jolloin netin tulee toimia aina moitteettomasti?

4. Jaatko netin usein puhelimesta myös tablettiin tai moniin muihin laitteisiin?

Mikäli tarvitset nettiä vain silloin tällöin, ei silloin kannata välttämättä hankkia nopeinta ja parasta vaihtoehtoa, mikä on usein myös kallein vaihtoehto.

Jos tarvitset nettiä päivittäin esimerkiksi työtehtävissä, kannattaa hankkia kerralla tarpeeksi nopea netti. Tällöin netin tulee toimia aina moitteettomasti ja pätkimättä.

Yleisesti mobiililaajakaistojen nopeudet ovat valittavissa aina 50 jopa 1000 Mbit/s. Netin nopeus vaikuttaa aina liittymän hintaan, joten on turhaa maksaa liikaa erittäin nopeasta netistä, jos sitä ei kuitenkaan tarvitse.

Usein kysyttyä mobiililaajakaistoista

Miksi mobiililaajakaista kannattaa kilpailuttaa?

Säännöllinen kilpailuttaminen voi tuoda vuosien aikana satojen eurojen säästöt ja silloin sinulla on juuri kulutustasi parhaiten vastaava paketti käytössä. Yleisesti hintaero operaattorien tarjoamien tuotteiden välillä ei ole kovin suuri, mutta välillä markkinoille ilmestyy erittäin halpoja alennuskampanjoita, jotka voi tuoda jo lyhyellä aikavälillä suuret säästöt.

Kuinka nopea mobiililaajakaista on?

Tähän on täysin mahdotonta antaa yhtä ainoaa vastausta, sillä yhteyden nopeudet riippuvat monesta eri asiasta. 2G-verkossa nopeus voi olla korkeimmillaan n. 100-150 kbit/s. 3G-verkossa päästään huomattavasti nopeampiin nopeuksiin, sillä siinä nopeudet voivat vaihdella välillä 0,4-25 Mbit/s. 4G-verkon tekniikat mahdollistavat netin selaaminen huippunopeuksilla. Hyvissä olosuhteissa yhteydet voivat olla nopeampia kuin kiinteissä laajakaistoissa. Nopeudet vaihtelevat välillä 5-240Mbit/s.

Kannattaako valita halvin paketti?

Emme suosittele valitsemaan tuotteita milloinkaan vain hinnan perusteella, eli sitä mikä sattuu olemaan halvin vaihtoehto. Sinun käyttöösi sopivin nettiliittymä löytyy nopeasti vertailemalla eri paketteja. Aloita etsimällä palvelumme vertailutaulukosta jokaiselta operaattorilta omaan käyttöösi sopivin paketti, jonka jälkeen voit vertailla keskenään pakettien ominaisuuksia ja kuukausihintaa.

Liittymätarjoukset.fi
Logo